Η Όλυμπος μπαίνει στα αναψυκτικά… με όχημα την Κλιάφα

Η Όλυμπος μπαίνει στα αναψυκτικά… με όχημα την Κλιάφα
Η συμφωνία, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα, αποτελεί κίνηση στρατηγικής σημασίας για την Ελληνικά Γαλακτοκομεία, που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Στην αγορά αναψυκτικών εισέρχεται η Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος) της επιχειρηματικής οικογένειας Σαράντη, που επιβεβαίωσε πρόταση εξαγοράς των μετοχών της εταιρείας «ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε.».

Η συμφωνία, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα, αποτελεί κίνηση στρατηγικής σημασίας για την Ελληνικά Γαλακτοκομεία, που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η εταιρεία διαθέτει στην αγορά φυσικούς χυμούς και ροφήματα και μέσω της Κλιάφας διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της στα αναψυκτικά και ενισχύει τη θέση της σε ένα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς.

Σημειώνεται ότι η Κλιάφας πραγματοποιεί κύκλο εργασιών 1,314 εκατ. ευρώ, με βάση τον ισολογισμό του 2018 με αρνητικό αποτέλεσμα μετά από φόρους, ήτοι ζημιές 72 χιλ. ευρώ.

Ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Κλιάφα με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου το 1926 ενώ την επόμενη χρονιά ανέπτυξε δραστηριότητα στα αναψυκτικά με μια μικρή μονάδα εμφιάλωσης δυναμικότητας 120 φιαλών την ώρα. Το 1933 εισήγαγε στην Ελλάδα το μεταλλικό πώμα crown και το 1945 επένδυσε σε ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου, το οποίο μεταφέρθηκε από το 1970 σε ιδιόκτητο ακίνητο στην οδό Τρικάλων – Λαρίσης. Έκτοτε η εταιρεία επενδύει συστηματικά σε τεχνολογικές υποδομές, συσκευασίες και ενίσχυση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου.