Η ώρα της κρίσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Η ώρα της κρίσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Στις 18:00 θα ανακοινώσει το Ειδικό Δικαστήριο την αμετάκλητη απόφασή του.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς σήμερα το απόγεμα στις 18:00 το Ειδικό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την αμετάκλητη απόφασή του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, εξετάζεται το εάν έχει διαπράξει ή όχι τα δύο κακουργήματα που του αποδίδονται με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται πως αφαίρεσε τρία ονόματα συγγενικών προσώπων του από τη λίστα Λαγκάρντ. Κατά την διάρκεια της δίκης, ο ίδιος και οι συνήγοροί του υποστήριξαν πως δράστης δεν είναι ο ίδιος και πως κάποιοι τού «την έστησαν».

Η εισαγγελέας της έδρας, πάντως, Ξένη Δημητρίου, υποστήριξε ότι ο μοναδικός δράστης της λαθροχειρίας της λίστα Λαγκάρντ είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι αυτά της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας.

Σημειώνεται, πως σε περίπτωση κατά την οποία το Ειδικό Δικαστήριο δεχθεί τις κατηγορίες που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου, τότε οι ποινές προσαυξάνονται αισθητά και εισέρχονται σε επίπεδο ισοβίου κάθειρξης, αν δεν του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.