Η ώρα των αποζημιώσεων: Μετά τα αυτοκίνητα έρχονται τα… ακίνητα

Η ώρα των αποζημιώσεων: Μετά τα αυτοκίνητα έρχονται τα… ακίνητα
Στα λευκά ντύθηκε η Ακρόπολη, από την επέλαση της κακοκαιρίας "Ελπίς", Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Την παράταση της σημερινής αργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο. Όπως είπε ο υπουργός, η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς μιλούν στο Fortune Greece για το φαινόμενο «Ελπίς», την κατάσταση στην Αττική Οδό και την επόμενη μέρα.

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ για καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, οι ανησυχίες στρέφονται στην κάλυψη των ζημιών που αφορούν την ακίνητη περιουσία. Και εδώ οι ασφαλιστικές θα έχουν την “τιμητική” τους.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κάνουμε εκτιμήσεις. Δεν έχει τελειώσει η όλη κατάσταση, όμως σίγουρα θα υπάρξουν υλικές ζημιές και δυστυχώς θα είναι από ανασφάλιστους οδηγούς που τα περιμένουν όλα έτοιμα από το κράτος. Στην προκειμένη περίπτωση η αποζημίωση είναι θέμα της Αττικής οδού, εκτός κι αν πάθει κάποια μηχανική βλάβη το αυτοκίνητο. Το μόνο σίγουρο ότι θα έχουμε ζημιές από την κακοκαιρία που θα αφορούν την ακίνητη περιουσία» λέει στο fortunegreece.com ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της AXA, κ. Ερρίκου Μοάτσου, ο οποίος τονίζει πως αυτό που συνέβη στην Αττική Οδό με τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία των ασφαλιστικών εταιρειών. Το να ακινητοποιηθεί δηλαδή ένα όχημα χωρίς να έχει προκύψει κάποια μηχανολογική βλάβη δεν είναι πρόβλημα που αφορά τις ασφαλιστικές.

Προσθέτει πως ένα θέμα που βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη είναι η ρυμούλκηση και η αποστολή οδικής βοήθειας σε έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις. Όταν όμως οι συνθήκες είναι τέτοιες που οι εταιρείες οδικής βοήθειας δεν μπορούν να προσεγγίσουν τους πελάτες τους και πάλι μια τέτοια εξέλιξη δεν συνιστά, όπως εξηγεί, ασφαλιστικό γεγονός και επομένως δεν προβλέπεται κανενός είδους αποζημίωση.

Ο κ. Μοάτσος επισημαίνει πως το βάρος μετατοπίζεται πλέον στις ζημιές που θα προκύψουν σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους με τον απολογισμό να γίνεται τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται πως στην κακοκαιρία «Μήδεια», μεταξύ 15 και 17 Φεβρουαρίου 2021, το κόστος των αποζημιώσεων άγγιξε τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε περί τις 2.000 ζημιές.

«Σίγουρα θα υπάρξουν ζημιές καθώς ο παγετώνας θα σπάσει σωλήνες, θα προκαλέσει την κατάρρευση υπαίθριων κατασκευών. Όμως είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε τον απολογισμό. Όταν οι πελάτες αρχίσουν μέσα στις επόμενες μέρες να μας καλούν θα στείλουμε πραγματογνώμονες. Ωστόσο, θεωρώ ότι θα είναι χαμηλότερα τα επίπεδα των ζημιών φέτος. Με δεδομένο ότι η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε 70% και η χώρα μας έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη δε νοείται ο Έλληνας να επενδύει σε ακίνητη περιουσία και να μην την ασφαλίζει. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι ένα πλήρες ασφαλιστήριο κατοικίας που καλύπτει πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό, ακόμη και χιονοπτώσεις για ένα σπίτι 100 m² με κατασκευαστική αξία 100.000 ευρώ ανέρχεται σε 150 με 200 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα. Η πρόληψη σαφώς και είναι πολύ σημαντική» καταλήγει ο κ. Μοάτσος.

Διαβάστε ακόμα:

Live Blog: Όλες οι εξελίξεις από τα μέτωπα της κακοκαιρίας