Η παγκόσμια βιομηχανία παιχνιδιών πήρε ένα σημαντικό μάθημα

Ο τρόπους που μεγαλώνουμε τα παιδιά έχει πλέον αλλάξει.

Η παγκόσμια βιομηχανία παιχνιδιών, αξία 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάνει άλματα προς την ουδετερότητα των φύλων, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες καταργούν τις ετικέτες των παιχνιδιών και τον διαχωρισμό σε «αγορίστικα» και «κοριτσίστικα».

Ο Marshal Cohen, επικεφαλής αναλυτής της εταιρείας ερευνών NPD υποστηρίζει πως σε ό,τι αφορά στην ουδετερότητα των φύλων, «ο κόσμος άλλαξε την πορεία των λιανικών πωλήσεων και πλέον οι εταιρείες αγωνίζονται να καλύψουν τη διαφορά».

Η εταιρεία Target ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τις συγκεκριμένες ετικέτες στους διαδρόμους των παιχνιδιών της, κατόπιν διαμάχης που ξέσπασε στα social media, όταν ένας πελάτης δημοσιεύτηκε μια σχετική εικόνα κατακρίνοντας την εταιρεία.

Ο Richard Barry, παγκόσμιος επικεφαλής της Toys R Us, σημειώνει από την πλευρά του: «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα παιχνιδιών που απευθύνονται σε διαφορετικούς τύπους παιδιών και των δύο φύλων δεν είναι κατ’ ανάγκην το φύλο αυτό που καθορίζει τις προτιμήσεις στα παιχνίδια».

Η Amazon έχει, επίσης, αποφασίσει να καταργήσει τις κατηγορίες «αγορίστικα» και «κοριτσίστικα» στις ιστοσελίδες της, αν και πολλοί υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο θα κάνει δυσκολότερη την περιήγηση.