Η πανδημία COVID-19 φέρνει απολύσεις και περικοπές στη Workable

Η πανδημία COVID-19 φέρνει απολύσεις και περικοπές στη Workable
Photo:
Σε περικοπές των λειτουργικών της εξόδων και σε απολύσεις προχώρησε και η Workable, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσωπικό της εταιρείας μειώθηκε κατά 9% (24 άτομα) με τις απολύσεις να ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, όταν και ο CEO Νίκος Μωραϊτάκης έστειλε επίσημη ενημέρωση προς το προσωπικό.

«Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους και πολλές επιχειρήσεις κλείνουν. Ακόμη και αν δεν σταματούν τις εργασίες τους πολλές εταιρείες αλλάζουν τα πλάνα προσλήψεων ή τις συνήθειες τους μέχρι να βγουν από την κρίση. Είναι πολύ πιθανό να παγώσουν τις προσλήψεις ή να μην συνεχίσουν να πληρώνουν για ανανέωση των συμβολαίων τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μωραϊτάκης στο email του.

«Το πλάνο μας για φέτος προέβλεπε επενδύσεις 7 εκατ. για να ενδυναμώσουμε το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας και κατ’ επέκταση την πελατειακή μας βάση με νέα συμβόλαια, συνεχίζοντας την ανάπτυξη του 30% που καταγράφουμε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η χαμηλή εργασιακή ζήτηση που θα υπάρξει βραχυπρόθεσμα δεν επιτρέπει την διεύρυνση του τμήματος αλλά οδηγεί αναγκαστικά στην συρρίκνωσή του» πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω απολύσεις το επόμενο διάστημα χωρίς όμως και να δεσμευτεί για την τήρηση των θέσεων εργασίας λόγω των «αχαρτογράφητων νερών» που όπως είπε δημιουργεί η πανδημία.

Ο κ. Μωραϊτάκης δήλωσε ακόμη ότι η εταιρεία έλαβε 1,1 εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων που υλοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση. Παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Silicon Valley Bank για την έγκριση πιστωτικής γραμμής ύψους 4 εκατ. δολαρίων, ενώ έλαβε και περίπου 1 εκατ. λίρες από μια δωρεά για Έρευνα και Ανάπτυξη την οποία είχε αιτηθεί πριν από χρόνια.

Η Workable ιδρύθηκε το 2012 από τους Νίκο Μωραϊτάκη και Σπύρο Μαγιάτη και έχει αντλήσει ήδη πάνω από 80 εκατ. δολάρια από επενδυτές σε διάφορους χρηματοδοτικούς γύρους .