Η πανδημία μόλυνε και τον οίκο Gucci – Βουτιά -10% στις πωλήσεις

Η πανδημία μόλυνε και τον οίκο Gucci – Βουτιά -10% στις πωλήσεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις του οίκου Gucci για άλλο ένα τρίμηνο, λόγω των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη με σκοπό την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της ιταλικού εταιρείας μόδας μειώθηκαν κατά 10%, σε 2,28 δισεκατομμύρια ευρώ, τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Kering την Τετάρτη, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξης του 7,2%.

Σε δυσμενή θέση η Gucci

Αν μη τι άλλο, η τρέχουσα συγκυρία είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τον οίκο υψηλής ραπτικής, με τον ίδιο να επιλέγει τον περιορισμό της δραστηριότητάς της στην αγορά χονδρικής, καθώς στοιχηματίζει ότι αυτή η στρατηγική θα της επιτρέψει να ελέγξει καλύτερα την εικόνα της και την τιμολογιακή πολιτική στον κάδο των δερμάτινων τσαντών και συναφών προϊόντων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η κίνηση θα επέφερε πλήγμα στα έσοδα του ομίλου, αλλά μακροπρόθεσμα η απόφαση αυτή αποδείχθηκε ορθή. Στο μεταξύ, το brand δέχθηκε άλλο ένα ισχυρό πλήγμα λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που κράτησε κλειστά τα φυσικά καταστήματα στην Ευρώπη. Κάπως έτσι, η πανδημία έβαλε τέλος στη μακρόχρονη αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, η οποία το 2019 είχε έσοδα ύψους 10 δισ. ευρώ.

Υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου Μάρκο Μπιτσάρι και του καλλιτεχνικού διευθυντή Αλεσάντρο Μισέλε, τα έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ των ετών 2015 – 2019.