Η Παπαστράτος επενδύει στο IQOS

Η Παπαστράτος επενδύει στο IQOS

Η Παπαστράτος, έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη νέων υποδομών αλλά και σε δεκάδες νέες προσλήψεις, στο πλαίσιο του IQOS.

Το IQOS, η εναλλακτική επιλογή έναντι του τσιγάρου, έχει κυκλοφορήσει δυναμικά από την Philip Morris International στις σημαντικότερες αγορές του κόσμου.  Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Today του BBC ο Έλληνας Διευθύνων Σύμβουλος της PMI, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, η Philip Morris λανσάρει στη διεθνή αγορά το IQOS, μία εναλλακτική επιλογή έναντι του τσιγάρου, η οποία θερμαίνει αντί να καίει τα φύλλα καπνού. Η εταιρεία προσδοκά ότι αυτή η νέα τεχνολογία, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την οριστική κατάργηση του συμβατικού τσιγάρου.

Τι είναι το IQOS

Πρόκειται για μια μπαταρία σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, η οποία φορτίζει την ηλεκτρονική θήκη όπου εισάγονται ράβδοι καπνού. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει, είναι να εισάγει τη ράβδο στη θήκη.

Στόχος της Philip Morris Int.  είναι η εξεύρεση της ασφαλέστερης εναλλακτικής λύσης στο κάπνισμα, δεδομένου ότι η εταιρεία αναγνωρίζει ότι τα προϊόντα της έχουν βλαβερές επιπτώσεις για την υγεία. Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων λιγότερο βλαβερών από τα συμβατικά- καιγόμενα τσιγάρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το IQOS πωλείται στις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κλπ.), αλλά και σε χώρες εκτός Ε.Ε., όπως η Ιαπωνία, όπου, μάλιστα, σημειώνει πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Η Παπαστράτος 

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, έχει ήδη ξεκινήσει να διαθέτει από το περασμένο καλοκαίρι το IQOS. Η Παπαστράτος  επενδύοντας στην ανάπτυξη της αγοράς του νέου προϊόντος της Philip Morris International στην Ελλάδα,  έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη νέων υποδομών αλλά και σε δεκάδες νέες προσλήψεις.