Η παρουσίαση του iPhone 11 μάλλον θα επισκιάσει κάθε άλλο νέο προϊόν της Apple

Η παρουσίαση του iPhone 11 μάλλον θα επισκιάσει κάθε άλλο νέο προϊόν της Apple
epa07557384 A Chinese man stands next to an Apple logo outside an Apple Store in Beijing, China, 09 May 2019. On 09 May trade negotiations between the US and China will continue with Chinese Vice-Premier Liu He to visit the United States. Uncertainty continues as US President Donald Trump announced that he would increase punitive tariffs from 10 percent to 25 percent for 200 billion US dollars worth of Chinese products. EPA/ROMAN PILIPEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αξιοσημείωτη είναι και η ανακοίνωση της Apple ότι δεν θα ηχογραφεί χρήστες που μιλάνε στη Siri χωρίς να έχει πρώτα την άδειά τους. Η εταιρεία υποσχέθηκε να χρησιμοποιεί μόνο υπαλλήλους της και όχι εργαζομένους με εξωτερική ανάθεση, καθώς και να σβήνει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις ηχογραφήσεις.

του Don Reisinger

Η Apple έστειλε προσκλήσεις για μια εκδήλωση για τους δημοσιογράφους που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στις 10 Σεπτεμβρίου. Στο event αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα σειρά iPhone 11, μαζί ίσως με άλλες συσκευές όπως η Σειρά 5 του Apple Watch. Οι προσκλήσεις για την επικείμενη παρουσίαση έρχονται σε μια περίοδο που η εταιρεία λάνσαρε ένα πρόγραμμα επισκευής που πολλαπλασιάζει τα μέρη όπου μπορούν οι πελάτες να επιδιορθώσουν τις συσκευές τους. Επίσης, η Apple ζήτησε συγνώμη που υπάλληλοί της ακούνε ηχογραφήσεις από πελάτες που χρησιμοποιούν την ψηφιακή βοηθό Siri και είπε ότι θα αλλάξει αυτή την πολιτική. Τέλος, η Google αποκάλυψε πληροφορίες σχετικές με μια σοβαρή παραβίαση των iPhone.

Στην κορυφή των ειδήσεων για την Apple βρίσκεται η παρουσίαση του iPhone 11 στις 10 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Steve Jobs στην έδρα της εταιρείας στο Apple Park. Η Apple δεν ανακοίνωσε το τι θα παρουσιάσει, αλλά όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι θα παρουσιαστούν τρία νέα μοντέλα iPhone 11. Η εταιρεία ίσως λανσάρει κι ένα νέο Apple Watch, καθώς και νέα ασύρματα ακουστικά AirPods.

Παράλληλα, η Apple απάντησε στα παράπονα των χρηστών για τα περιορισμένα μέρη όπου μπορούν να επισκευάζουν τις μπαταρίες τους, παρουσιάζοντας ένα νέο Πρόγραμμα Ανεξάρτητου Παρόχου Επισκευής. Το πρόγραμμα θα επιτρέπει σε κάθε μαγαζί επισκευών να επιδιορθώνει κοινά προβλήματα hardware της Apple, όπως μια χαλασμένη μπαταρία ή ένα ράισμα στην οθόνη, με γνήσια ανταλλακτικά και εργαλεία Apple. Η κίνηση αυτή θα αυξήσει δραματικά το πού θα μπορούν να πηγαίνουν οι κάτοχοι συσκευών Apple για να τις επιδιορθώνουν.

Αξιοσημείωτη είναι και η ανακοίνωση της Apple ότι δεν θα ηχογραφεί χρήστες που μιλάνε στη Siri χωρίς να έχει πρώτα την άδειά τους. Η εταιρεία υποσχέθηκε επίσης να χρησιμοποιεί μόνο υπαλλήλους της και όχι εργαζομένους με εξωτερική ανάθεση, καθώς και να σβήνει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις ηχογραφήσεις. Η Apple, όπως και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google και η Amazon, χρησιμοποιούν εξωτερικούς υπαλλήλους για να ακούνε τέτοιες ηχογραφήσεις χρήσης από πελάτες για να βελτιώνουν τους φωνητικούς βοηθούς. Σε κάποιες περιπτώσεις, η ταυτότητα των χρηστών στις ηχογραφήσεις μπορούσε να προσδιοριστεί βάσει του τι έλεγαν.

Εντωμεταξύ, άλλη μια αεροπορική εταιρεία έθεσε περιορισμούς στο MacBook Pro 15 ιντσών της Apple. Την περασμένη εβδομάδα, η Qantas Airways ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες θα επιτρέπεται να τοποθετούν τους υπολογιστές μόνο στην καμπίνα των επιβατών, και εφόσον είναι κλειστοί. Η εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της απόφασης της Virgin Australia να απαγορέψει τη μεταφορά λάπτοπ της Apple σε βαλίτσα που προορίζεται για τον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους και όχι για την καμπίνα των επιβατών. Οι αερογραμμές έλαβαν αυτά τα μέτρα αφότου η Apple ανακάλεσε τα MacBook Pro 15 ιντσών που πουλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 επειδή ένας «περιορισμένος αριθμός» μπαταριών μπορεί να υπερθερμανθεί και να πιάσει φωτιά.

Τέλος, ερευνητές ασφαλείας της Google αποκάλυψαν «μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις εναντίον χρηστών iPhone στην ιστορία». Συγκεκριμένα, εντόπισαν παραβιασμένες ιστοσελίδες μολυσμένες με κακόβουλο λογισμικό που έβαζαν στο στόχαστρο χρήστες του iPhone που είχαν συσκευές που έτρεχαν από iOS 10 έως iOS 12. Όσοι δεν έχουν αναβαθμίσει το λογισμικό σε iOS 12.1.4 οφείλουν να το κάνουν σύντομα.