Η PayPal απέκτησε τη δική της πιστωτική κάρτα

Η οποία προσφέρει 2% επιστροφή επί του ποσού των αγορών.

 

Η PayPal Holdings Inc. επιστρέφει στο …φάντασμα του παρελθόντος, το πλαστικό χρήμα, σε μια προσπάθεια επέκτασης πέρα από το ψηφιακό πεδίο.

Η εταιρεία διαδικτυακών πληρωμών παρουσιάζει μια πιστωτική κάρτα που επιστρέφει στους πελάτες το 2 τοις εκατό των αγορών τους σε χρήμα, χωρίς ετήσια τέλη. Το ποσοστό αυτό της επιστροφής είναι ένα από τα μεγαλύτερα της αγοράς.

Η επιστροφή θα εμφανίζεται στα διαδικτυακά πορτοφόλια των χρηστών και θα μπορεί να δαπανηθεί άμεσα σε επιπλέον αγορές μέσω PayPal ή να μεταφερθεί σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η απόφαση αυτή είναι μέρος της προσπάθειας του Dan Schulman, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, να μετασχηματίσει την PayPal από «κουμπί» διαδικτυακών πληρωμών σε πολύπλευρο χρηματοοικονομικό εργαλείο καθημερινής χρήσης, ακόμα και σε καταστήματα εκτός διαδικτύου.

Ο Schulman έχει ολοκληρώσει 24 συμφωνίες τους τελευταίους 18 μήνες με εταιρείες τεχνολογίας και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Apple Inc., Visa Inc. και JPMorgan Chase & Co. Ο στόχος είναι η PayPal να γίνει ακόμα πιο απαραίτητη για την καθημερινότητα των 210 εκατομμυρίων πελατών της.

Η εταιρεία ήδη δοκιμάζει τη νέα της κάρτα με κάποιους απ’ αυτούς τους πελάτες.

«Όχι μόνο τη χρησιμοποιούν για να ψωνίζουν σε καταστήματα εκτός διαδικτύου, αλλά και ψωνίζουν περισσότερο στην PayPal με αυτή την κάρτα» σημειώνει ο Darrell Esch, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια.

Κάποιοι πελάτες άρχισαν να ελέγχουν το υπόλοιπο στα ψηφιακά πορτοφόλια τους συχνότερα, κάνοντας επιπλέον αγορές διαδικτυακά.

Το δωδεκάμηνο μέχρι το τέλος Ιουνίου, πριν το πλήρες λανσάρισμα της κάρτας, οι συναλλαγές ανά λογαριασμό PayPal είχαν αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η νέα κάρτα «εντάσσεται στην τρέχουσα στρατηγική παροχής στους κατόχους λογαριασμού πολλαπλών καναλιών για αγορές προϊόντων, μεταφορές χρημάτων, και πληρωμές λογαριασμών» επεσήμανε ο Moshe Katri, αναλυτής στη Wedbush Securities Inc., σε σημείωμα προς τους πελάτες του. «Αυτή η στρατηγική μεταφράζεται σε αύξηση στη συχνότητα χρήσης των λογαριασμών καθώς και στη μέση αξία αγοράς».