Η Περιφέρεια Αττικής απέσπασε πέντε κορυφαίες διακρίσεις στο εξωτερικό για τα videos τουριστικής προβολής

Η Περιφέρεια Αττικής απέσπασε πέντε κορυφαίες διακρίσεις στο εξωτερικό για τα videos τουριστικής προβολής
(Ξένη Δημοσίευση) Άποψη της Ακρόπολης . Στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής προβολής βρέθηκε ο προορισμός της Αθήνας στις 19 και 20 Απριλίου, μέσω της διοργάνωσης του 7ου Travel Trade Athens. Συνολικά 147 εκπρόσωποι από κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής και ξένης τουριστικής βιομηχανίας συμμετείχαν φέτος διαδικτυακά στη διοργάνωση-θεσμό, που υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουριστικών Πρακτόρων (ΕΤΟΑ), Τρίτη 20 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/Gravanis Thomas Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέντε σημαντικές διακρίσεις για τα videos τουριστικής προβολής της, απέσπασε η Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της σε δεκατρία φεστιβάλ, επιτυγχάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της να καταστεί ένας μοντέρνος και κοσμοπολίτικος προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσα από την ενδυνάμωση και προβολή της τουριστικής ταυτότητάς της.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας στα συγκεκριμένα φεστιβάλ, που διοργάνωσε η Διεθνής Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών, με την προβολή του πολυδιάστατου τουριστικού προφίλ της, ήταν η γνωστοποίηση στο κοινό των επισκεπτών για τις δυνατότητες επιμήκυνσης του χρόνου παραμονής τους, στην Αττική. Ειδικότερα διαγωνίστηκαν τρία κεντρικά videos με εστίαση σε θέματα πολιτισμού, γαστρονομίας, παραλιών, μουσείων και των νησιών του Αργοσαρωνικού και Κύθηρων – Αντικύθηρων καθώς και οκτώ θεματικού τουρισμού: Θρησκευτικός, οικογενειακός, συνεδριακός, πολυτελείας και αγοράς, πολιτιστικός, δραστηριοτήτων και ιστιοπλοϊας – κρουαζιέρας.

Ο Γ. Πατούλης μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Θ. Κουτσογιαννόπουλο, χαρακτήρισε τις διακρίσεις ως την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών να καταστεί η Αττική κορυφαίος προορισμός στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, υπογραμμίζοντας: «Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία Αττική πιο φιλική προς τον επισκέπτη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη. Συνεχίζουμε δυναμικά την εντατική προσπάθεια για την ανάδειξή της ως προορισμό πολλαπλών δυνατοτήτων, 365 ημερών το χρόνο, με αναβαθμισμένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες».

Καλλιτεχνικοί δημιουργοί των videos είναι οι εταιρείες – Steficon και IndigoViewProductions και το υλικό παρατίθεται στις ιστοσελίδες: https://www.youtube.com/c/AthensAttica και www.athensattica.com.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ