Η Pfizer ξεκίνησε δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και σε ανθρώπους στις ΗΠΑ

Η Pfizer ξεκίνησε δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και σε ανθρώπους στις ΗΠΑ
epa08172747 (FILE) - A view of companu signage at Pfizer's headquarters in New York, New York, USA, 11 July 2018 (reissued 28 January 2020). New York-based Pfizer Inc. is to release their 4th quarter 2019 results on 28 January 2020. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Το σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο των τεσσάρων μηνών, στο οποίο καταφέραμε να περάσουμε από τις προ-κλινικές μελέτες σε ανθρώπινες δοκιμές είναι εξαιρετικό», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla.

Δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ξεκίνησε η Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία την Τρίτη.

Σύμφωνα με το CNBC, η επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, που συνεργάζεται με τη γερμανική φαρμακευτική BioNTech, δήλωσε ότι ο πρώτοι άνθρωποι που συμμετείχαν, έλαβαν το πιθανό εμβόλιο, το BNT162. Οι δοκιμές σε ανθρώπους  για το πειραματικό εμβόλιο ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα στη Γερμανία.

«Με το μοναδικό και ισχυρό πρόγραμμα κλινικών μελετών που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκινώντας από την Ευρώπη και τώρα τις ΗΠΑ, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα, με τους συνεργάτες μας και τις ρυθμιστικές αρχές στο BioNTech, για να προσφέρουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στους ασθενείς που το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla.

«Το σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο των τεσσάρων μηνών, στο οποίο καταφέραμε να περάσουμε από τις προ-κλινικές μελέτες σε ανθρώπινες δοκιμές είναι εξαιρετικό», πρόσθεσε.

Το πειραματικό εμβόλιο περιέχει γενετικό υλικό που ονομάζεται messenger RNA ή mRNA. Το mRNA είναι ένας γενετικός κώδικας που λέει στα κύτταρα τι πρέπει να ανοικοδομηθεί – στην περίπτωση αυτή, ένα αντιγόνο που μπορεί να προκαλέσει ανοσοαπόκριση για τον ιό.