Η Pfizer ξεκίνησε δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και σε ανθρώπους στις ΗΠΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο των τεσσάρων μηνών, στο οποίο καταφέραμε να περάσουμε από τις προ-κλινικές μελέτες σε ανθρώπινες δοκιμές είναι εξαιρετικό», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla.

Δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ξεκίνησε η Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία την Τρίτη.

Σύμφωνα με το CNBC, η επιχείρηση με έδρα τις ΗΠΑ, που συνεργάζεται με τη γερμανική φαρμακευτική BioNTech, δήλωσε ότι ο πρώτοι άνθρωποι που συμμετείχαν, έλαβαν το πιθανό εμβόλιο, το BNT162. Οι δοκιμές σε ανθρώπους  για το πειραματικό εμβόλιο ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου μήνα στη Γερμανία.

«Με το μοναδικό και ισχυρό πρόγραμμα κλινικών μελετών που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκινώντας από την Ευρώπη και τώρα τις ΗΠΑ, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα, με τους συνεργάτες μας και τις ρυθμιστικές αρχές στο BioNTech, για να προσφέρουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στους ασθενείς που το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla.

«Το σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο των τεσσάρων μηνών, στο οποίο καταφέραμε να περάσουμε από τις προ-κλινικές μελέτες σε ανθρώπινες δοκιμές είναι εξαιρετικό», πρόσθεσε.

Το πειραματικό εμβόλιο περιέχει γενετικό υλικό που ονομάζεται messenger RNA ή mRNA. Το mRNA είναι ένας γενετικός κώδικας που λέει στα κύτταρα τι πρέπει να ανοικοδομηθεί – στην περίπτωση αυτή, ένα αντιγόνο που μπορεί να προκαλέσει ανοσοαπόκριση για τον ιό.

Σχετικά άρθρα