Οι πιο υπεύθυνες εταιρείες της χρονιάς που πέρασε

Για 8η συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης επιβραβεύει την Εταιρική Υπευθυνότητα με τα εργαλεία CR Index & CRI Pass.

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) βραβεύει για 8η συνεχή χρονιά, τις πιο κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες εταιρείες για το 2015, σύμφωνα µε τον Εθνικό ∆είκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index & το CRI Pass.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, και ώρα 7:30μμ, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, θα παρουσιαστούν οι εταιρείες που διακρίθηκαν, βάσει της αξιολόγησης CR Index & CRI Pass για την ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων σε όλο το φάσμα της Εταιρικής Ευθύνης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των media.

O CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη.

Ο Δείκτης Εταιρικής ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια.

Στην Ελλάδα o CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία) σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους.

Ποιες εταιρίες θα προστεθούν φέτος στην οικογένεια CR Index ;

1