Οι πιστωτικές κάρτες που εμπνέονται από τους Sex Pistols

Οι πιστωτικές κάρτες που εμπνέονται από τους Sex Pistols

H Virgin Money αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα εξώφυλλα των άλμπουμ του πανκ συγκροτήματος για να πουλήσει τις πιστωτικές κάρτες της.

Τις πανκ καταβολές του και τη συνεργασία του με τους Sex Pistols θυμήθηκε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα εξώφυλλα των δίσκων του βρετανικού συγκροτήματος για να προωθήσει τις πιστωτικές κάρτες του Virgin Money.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο ταιριαστό από το να υιοθετήσει η Virgin Money τους Sex Pistols για τις πιστωτικές της κάρτες», αναφέρει ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Virgin στο νέο διαφημιστικό βίντεο της υπηρεσίας. «Διότι η Virgin Money», εξηγεί, «προκαλεί τις καθιερωμένες τράπεζες και μπορεί να τις ανταγωνιστεί σκληρά.»

Οι νέες πιστωτικές κάρτες είναι διακοσμημένες με τα χρώματα των δίσκων «Never Mind the Bollocks», το οποίο κυκλοφόρησε το 1977 από την εταιρεία του Μπράνσον Virgin Records, αλλά και το «Anarchy in the U.K.».

Οι Sex Pistols ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που συνεργάστηκαν με τη νεοϊδρυθείσα, εκείνον τον καιρό, δισκογραφική εταιρεία του Μπράνσον. Ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να υποστηρίζει πως η μετέπειτα επιτυχία της Virgin Records οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς, καθώς επηρέασαν άλλα συγκροτήματα να συνεργαστούν.

Όσο για τη Virgin Money, ο Μπράνσον φαίνεται πως συνεχίζει να εμπνέεται από την συνάντηση του με τον Σιντ Βίσιους και την παρέα του. Το σύνθημα με το οποίο προσπαθεί να προωθήσει τη νέα του υπηρεσία είναι άλλωστε χαρακτηριστικό: «Οι πανκ της αγοράς των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το καταναλωτικό χρέος».