Η ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης χάνει από τον κορωνοϊό τουλάχιστον 3,6 δισ. ευρώ

Η ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης χάνει από τον κορωνοϊό τουλάχιστον 3,6 δισ. ευρώ
epa08287507 Marcos Llorente (R) of Atletico sores his second goal during the UEFA Champions League Round of 16, second leg match between Liverpool FC and Atletico Madrid in Liverpool, Britain, 11 March 2020. EPA/PETER POWELL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άνευ προηγουμένου η κρίση μετρητών για το δημοφιλέστερο σπορ.

Απώλειες 3,6 δισ. ευρώ θα έχουν οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ευρώπης, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, ενώ με μελανά χρώματα περιγράφει ο Αντρέα Ανιέλι την κατάσταση όσον αφορά τα αποθεματικά των ομάδων.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων Ποδοσφαίρου, η εικόνα είναι πάρα πολλή δύσκολη. Τα χαμένα εισοδήματα από τα άδεια γήπεδα καθώς οι εκπτώσεις που απαιτούνται από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και χορηγούς για την αντιστάθμιση της απουσίας παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του lockdown θα οδηγήσουν σε έλλειψη εσόδων ύψους 3,6 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, σημείωσε ο Ανιέλι.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους αποκάλυψε επίσης ότι η UEFA συμφώνησε έκπτωση 575 εκατ. ευρώ με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που καλύπτουν διοργανώσεις όπως το Champions League. Αυτά τα τουρνουά ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, αλλά με λιγότερους αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Αγγλική Premier League επέστρεψε 330 εκατομμύρια λίρες στους τηλεοπτικούς της φορείς.