Η Πόλα Ρούπα νοίκιασε ελικόπτερο για να αποδράσει ο Μαζιώτης

Η Πόλα Ρούπα νοίκιασε ελικόπτερο για να αποδράσει ο Μαζιώτης

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Μαζιώτη, επιχείρησε να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται να έκανε ο Νίκος Μαζιώτης, προφυλακισμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε η
Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Μαζιώτη, επιχείρησε να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για να απελευθερώσει τον καταδικασμένο σε φυλάκιση 50 ετών.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα που φέρεται να έμοιαζε στην Πόλα Ρούπα νοίκιασε από εταιρία ένα ελικόπτερο προκειμένου -όπως είπε- να πάει σε ένα γάμο στη Φθιώτιδα. Πάνω από τη Θήβα η γυναίκα έβγαλε όπλο και απείλησε τον χειριστή του ελικοπτέρου, ζητώντας του να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς την Αθήνα.

Η γυναίκα φέρεται να έχει πυροβολήσει τουλάχιστον δύο φορές μέσα στο ελικόπτερο, όταν επιχείρησε να οδηγήσει τον χειριστή να παρεκκλίνει της αρχικής πορείας. Τελικά το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε περιοχή της Θήβας και η γυναίκα, η οποία δεν έχει ταυτοποιηθεί, διέφυγε αμέσως, ενώ έχει αφήσει εντός του ελικοπτέρου μια περούκα και έναν γεμιστήρα όπλου, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.