Η πολυεθνική που θέλει να μάθει τους Κινέζους να τρώνε σοκολάτα

Η πολυεθνική που θέλει να μάθει τους Κινέζους να τρώνε σοκολάτα

Ένα από τα ισχυρότερα brands της Mondelēz International κάνει ντεμπούτο στη χώρα το Σεπτέμβριο.

Να μάθει τους Κινέζους να τρώνε σοκολάτα φιλοδοξεί η πολυεθνική Mondelez, η οποία μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να τοποθετηθεί δυναμικά, αυτή τη φορά μέσω του brand Milka, στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Το «χρυσό» deal, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη διοίκηση του πολυεθνικού κολοσσού, είναι της τάξης των 2,8 δισ. δολαρίων και αναμένεται να εκτοξεύσει τα κέρδη από την κατανάλωση που θα καταγραφεί σε μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά χώρες παγκοσμίως.

Το ευρωπαϊκό brand με μασκότ τη μοβ αγελαδίτσα, θα κάνει ντεμπούτο στα ράφια το Σεπτέμβριο με περισσότερα από 12 βασικά προϊόντα και με ειδικά εποχικά προϊόντα, καθώς η εταιρία φιλοδοξεί να κεφαλαιοποιήσει την αυξανόμενη προτίμηση των Κινέζων καταναλωτών για τη σοκολάτα, αξιοποιώντας το υφιστάμενο δίκτυο διανομής.

Άλλωστε η Mondelez δραστηριοποιείται στην αγορά της Κίνας εδώ και τρεις δεκαετίες με τον Πρόεδρο της Mondelez China, Stephen Maher, να δηλώνει πως η δυναμική του brand Milka σε συνδυασμό με τη συνταγή που δημιουργήθηκε ειδικά για τους Κινέζους καταναλωτές, δίνει στη διοίκηση της εταιρείας την πεποίθηση ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία και στην αγορά της σοκολάτας. Πρόσθεσε δε πως από το 2012 που μπήκαν στην αγορά της τσίκλας στην Κίνα για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα έχουν «χτίσει» πωλήσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατ. δολαρίων.

Από την πλευρά του ο Chief Growth Officer της Mondelez, Tim Cofer, τονίζει πως η στρατηγική της πολυεθνικής είναι βασισμένη στο λανσάρισμα μιας κατηγορίας προϊόντων snacking, στην οποία είναι ήδη ισχυρή, σε μια αναπτυσσόμενη αγορά που έχει επιτυχημένη παρουσία. «Όταν ξεκινήσαμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα πέρυσι, είχαμε στόχο να εστιάσουμε σε γεωγραφικές περιοχές όπου θα μπορούσαμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των βασικών μας κατηγοριών και των ισχυρών brands μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Cofer και συνεχίζει λέγοντας πως διαφαίνονται σημαντικές προοπτικές στην ανάπτυξη της κατηγορίας της σοκολάτας στην αγορά της Κίνας, καθώς η κατανάλωση σήμερα είναι αρκετά χαμηλή. «Φιλοδοξούμε ότι οι καινοτομίες μας, η παραγωγή, οι πωλήσεις και οι δυνατότητες του marketing θα προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές και θα ωθήσουν τόσο τη δραστηριότητά μας όσο και την ίδια την αγορά σοκολάτας».

Σημειώνεται πως η Mondelēz International είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σοκολάτας, με ένα πορτφόλιο από γνωστά, διεθνή προϊόντα όπως Milka, Cadbury Dairy Milk, Côted’Or, Lacta και Toblerone, έχει παρουσία σε πάνω από 165 χώρες, με κύκλο εργασιών 30 δισ. δολάρια (2015), ενώ στη χώρα μας, στην οποία δραστηριοποιείται από το 1988, βρίσκονται υπό τη σκέπη της brands όπως Lacta, Υγείας Παυλίδη, Παυλίδη Γεμιστές, κουβερτούρα Παυλίδη, Kiss, γκοφρέτα 3BIT, Merenda, τυρί κρέμα Philadelphia, μπισκότα OREO και Εργαστήρι Παυλίδη, τσίκλες Trident, Dentyne και καραμέλες Halls.