Οι πόλεις με τα πιο ακριβά μέσα μεταφοράς

Οι πόλεις με τα πιο ακριβά μέσα μεταφοράς

Ποια πόλη έχει την υψηλότερη μέση τιμή απλού εισιτηρίου. 

Η πόλη με τα πιο ακριβά μέσα μεταφοράς έχει αποκαλυφθεί και είναι η Κοπεγχάγη, όπου η υψηλότερη μέση τιμή απλού εισιτηρίου σε λεωφορείο, τραμ και μετρό αγγίζει τα 4,68 δολάρια.

Η δεύτερη πιο ακριβή πόλη, στην οποία το απλό εισιτήριο κοστίζει 4,22 δολάρια είναι η Στοκχόλμη και ακολουθεί το Λονδίνο, με το εισιτήριο να φτάνει τα 4,07 δολάρια.

Στον παρακάτω πίνακα, τον οποίο και δημοσίευσε η εταιρεία στατιστικών Statista, παρουσιάζεται η μέση τιμή εισιτηρίου σε διάφορες πόλεις του κόσμου, η οποία κυμαίνεται στα 2,78 με 4,68 δολάρια για τη χρονιά του 2015:

 

H Νέα Υόρκη έχει το φθηνότερο δίκτυο μέσων μεταφορών στον κόσμο, με το απλό εισιτήριο να αγγίζει τα 2,75 δολάρια. Την τριάδα συμπληρώνει το Ελσίνκι, όπου το απλό εισιτήριο φτάνει τα 2,91 δολάρια και το Βερολίνο με τη μέση τιμή εισιτηρίου να φτάνει τα 2,92 δολάρια.

Τα επίσημα στοιχεία της Statista παρουσίασαν ακόμη ότι σε ορισμένες πόλεις, η χρήση του αυτοκινήτου είναι μια πιο οικονομική λύση σε σχέση με τη χρήση των λεωφορείων και των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ετών 1980 και 2014, το κόστος του αυτοκινήτου μειώθηκε κατά 14%, ενώ τα εισιτήρια των λεωφορείων αυξήθηκαν 58% και των τρένων 63%.