Η πώληση του Ρονάλντο στη Μάντσεστερ προξένησε… ζημίες 14 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι και τυπικά ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών στους «κόκκινους διαβόλους», με προοπτική επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο, με τη μεταγραφή του από τη Γιουβέντους να αγγίζει 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η ιταλική ομάδα του δισεκατομμυριούχου Ανιέλι μόνο απόσβεση δεν έκανε από αυτο το ντιλ, καθώς είχε δαπανήσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για τον Ρονάλντο μόλις πριν από τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία είχε αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ (16,6 εκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος 2020-2021 της εταιρείας, λόγω της μερικής μείωσης της καθαρής λογιστικής αξίας των δικαιωμάτων εγγραφής του παίκτη, όπως ανέφερε η Γιουβέντους σε δήλωσή της Τρίτη 31 Αυγούστου.

Αν και η ομάδα που εδρεύει στο Τορίνο κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο της Ιταλίας στη Serie A, δεν κατάφερε να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο που είχε στην ομάδα της τον Ρονάλντο, τον οποίο απέκτησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Η τιμή της μετοχής της Juve έχει μειωθεί περίπου 6% από τον Ιανουάριο, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η πώληση του Ρονάλντο, την οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δικαιούται να αποπληρώσει σεπερισσότερα από πέντε χρόνια, θα μπορούσε να αποφέρει επιπλέον 8 εκατομμύρια ευρώ για τη Γιουβέντους με βάση την απόδοση του παίκτη, ανέφερε η ομάδα.