Η Porsche κάνει δώρο 8.600 ευρώ σε όλους τους υπαλλήλους της!

Η Porsche κάνει δώρο 8.600 ευρώ σε όλους τους υπαλλήλους της!

Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν ρεκόρ το 2014 και η εταιρεία αποφάσισε να μοιραστεί τα κέρδη της με τους εργαζομένους.

Οι πωλήσεις της Porsche σημείωσαν μια εκπληκτική πορεία το 2014, με τα κέρδη να ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τώρα ήρθε ο καιρός για τη γερμανική εταιρεία να ανταμείψει τους δικού της ανθρώπους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επιβραβεύσει τον κάθε εργαζόμενο της εταιρείας με μπόνους 8.600 ευρώ. Για τους υπαλλήλους που εργάζονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή είναι νεοδιόριστοι το μπόνους θα είναι προσαρμοσμένο.

Το δυναμικό της εταιρείας ανέρχεται σε 14.600 εργαζόμενους. Το συγκεκριμένο μπόνους είναι το υψηλότερο που έχει δώσει ποτέ η εταιρεία, σύμφωνα με τον Uwe Hück, πρόεδρο των εργαζόμενων στην Porsche.

Οι πωλήσεις της Porsche εκτινάχθηκαν το 2014 κοντά στα 200.000 αυτοκίνητα. Αυτό έφερε έσοδα ύψους 17,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τα κέρδη να αυξάνονται κατά 5% στα 2,6 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τα 7.900 ευρώ του μπόνους θα αποδοθούν στους υπαλλήλους με την μορφή μετρητών, ενώ τα υπόλοιπα 700 ευρώ θα πάνε στο συνταξιοδοτικό τους ταμείο.

Ο CEO της Porsche, Matthias Müller, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της εταιρείας για την «πολύ καλή δουλειά του προηγούμενου έτους.» Ωστόσο, δεν ξέχασε να τους υπενθυμίσει πως η παραγωγή συνεχίζεται και αυτή την χρονιά. «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας από την επιτυχία του 2014… και πρέπει οπωσδήποτε να μην αναπαυτούμε στις δάφνες μας.»

Ακόμα και με το μπόνους των 8.600 ευρώ, βέβαια, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους της Porsche δεν θα μπορούν να αντέξουν τα έξοδα για την αγορά ενός από τα πολυτελή αυτοκίνητα της εταιρείας.