Οι προσδοκίες από την επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα- To πρόγραμμα

Οι προσδοκίες από την επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα- To πρόγραμμα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (A) χαιρετάει τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping (Δ) κατά τη συνάντησή τους στην Κίνα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019. Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σαγκάη για να παρακολουθήσει εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019, στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Σε νέες βάσεις μπαίνουν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα καθώς με την έλευση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα θα υπογραφούν 16 συμφωνίες και μνημόνια κατανόησης που αφορούν στα αγροτικά προϊόντα, την οικονομία, την τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Κομβικό ρόλο παίζει πάντα η εμβληματική, όπως την έχει χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επένδυση της Cosco στον Πειραιά, τις εγκαταστάσεις της οποίας θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Συναντήσεις με Παυλόπουλο και Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Σι Τζινπίνγκ αναμένεται στις 09:50 να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στις 11:10 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στις 16:30 ο κ. Σικ Τζινπίνγκ , συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal).

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο Δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά, λόγω της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν το πρωί, το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στον Πειραιά μόνο το απόγευμα.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα αναπτυχθούν για την διαχείριση της κυκλοφορίας.