Οι πρόσφατες πυρκαγιές έκαναν στάχτη το 16% των δασών της Αττικής

Οι πρόσφατες πυρκαγιές έκαναν στάχτη το 16% των δασών της Αττικής
Κάτοικοι και εθελοντές παρακολουθούν την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Καματριάδες στην Εύβοια, το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου 2021. Συνεχίζουν οι φλόγες να κυκλώνουν τα χωριά της Εύβοιας, ενώ στάλθηκε μήνυμα του 112 για εκκένωση της Αβγαριάς. Ανάμεσα σε Γαλατσάδες και Αβγαριά, για πολλές ώρες τώρα δίνεται μία μεγάλη μάχη από πολύ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, από εθελοντές, από κατοίκους, από ενισχύσεις που ήρθαν απ' το εξωτερικό, με πληθώρα ρίψεων από τα εναέρια μέσα, χωρίς όμως να μπορούν να σταματήσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου.Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πυρκαγιές υπολογίστηκε ότι έκαψαν περίπου 240.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 186.000 στρέμματα είναι δασικές εκτάσεις.

Το 16% των δασών της ηπειρωτικής Αττικής -δηλαδή περίπου το ένα έκτο του συνόλου- εκτιμάται ότι κάηκαν κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Σχίνο, Βαρυμπόμπη, Κερατέα και Βίλια, σύμφωνα με ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αξιοποιώντας τη βάση δεδομένων CORINE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με πρόσφατες λεπτομερείς δορυφορικές καταγραφές, οι πυρκαγιές υπολογίστηκε ότι έκαψαν περίπου 240.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 186.000 στρέμματα είναι δασικές εκτάσεις, ποσοστό που αναλογεί στο 16%, περίπου, των συνολικών δασικών εκτάσεων του νομού.