Η προσφυγική κρίση της Συρίας σε ένα γραφικό

Η προσφυγική κρίση της Συρίας σε ένα γραφικό
Syrian refugees covered with dust arrive at the Trabeel border, after they crossed into Jordanian territory with their families, near the northeastern Jordanian border with Syria, and Iraq, near the town of Ruwaished, east of Amman September 10, 2015. REUTERS/Muhammad Hamed - RTSJKO

Περισσότεροι από 380.000 άνθρωποι έχουν μπει σε ευρωπαϊκό έδαφος το 2015.

Τις τελευταίες εβδομάδες γίναμε όλοι μάρτυρες της απελπισίας χιλιάδων προσφύγων κυρίως από το Συρία που κατέκλυσαν τα παράλια της Ελλάδας, τα σύνορα σε FYROM και Ουγγαρία, αλλά και τις σκηνές φρίκης που αποτυπώθηκαν με τη φωτογραφία του νεκρού Αϊλάν που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από 380.000 άνθρωποι έχουν μπει σε ευρωπαϊκό έδαφος το 2015, ξεπερνώντας τους 216.000 που ήρθαν συνολικά στην Ευρώπη το 2014. Και το έκαναν για να αποφύγουν τον θάνατο που παραμονεύει κάθε λεπτό στη χώρα τους.

Το παρακάτω γραφικό του ΟΗΕ δείχνει τον αντίκτυπο της συριακής κρίσης που αποτυπώνεται στις ροές των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες μέσα από τα μονοπάτια χιλιάδων ανθρώπων που με κάθε μέσο προσπαθούν να φτάσουν στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.