Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το Brexit

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το Brexit
epa07101822 Greek Prime Minister Alexis Tsipras arrives at the European Council summit in Brussels, Belgium, 18 October 2018. The European Council will focus on migration and internal security and also It will be followed by the Euro Summit in an inclusive format. EPA/FRANCOIS WALSCHAERTS / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε στην έκτακτη σύνοδο κορυφής μια ευέλικτη παράταση εόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Την πρόταση για μια ευέλικτη παράταση του Brexit αναμένεται να υποστηρίξει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο σημερινό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, που συγκαλείται για να εξετάσει το αίτημα που έχει διατυπώσει η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, για τη χορήγησε παράτασης μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η ευέλικτη αυτή παράταση θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένεται να επισημάνει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα θα υπογραμμίσει την αντίθεση της Ελλάδας στο ενδεχόμενο άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ στο ενδιάμεσο διάστημα και να συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της χωρίς να παρακωλύονται από συνεχείς Συνόδους Κορυφής για το Brexit.