Αυτή ήταν η πρώτη δουλειά που έπιασαν οι Αμερικανοί 40 under 40 της φετινής λίστας του Fortune

Καθαριστής παραθύρων, ναυαγοσώστρια και πλασιέ… είναι μερικά από τα επαγγέλματα που έκαναν όσοι βρίσκονται στην φετινή λίστα «40 under 40» του αμερικάνικου Fortune.

της Megan Arnold

Πολύ πριν στήσει ο Joey Zwillinger την αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων startup υποδημάτων Allbirds, ήταν χειριστής lift σε χιονοδρομικό κέντρο στο Tahoe. «Ήταν η πρώτη μου δουλειά και η χειρότερη», θυμάται. «Μου είχαν δώσει στολή που δεν ήταν αδιάβροχη, και τότε ήταν η εποχή των βροχών. Ήμουν μούσκεμα και είχα να ασχοληθώ και με τους θυμωμένους γονείς και τα παιδιά που περίμεναν στη σειρά».

Η Parisa Tabriz, ανώτερη διευθύντρια μηχανολογίας για το Chrome της Google, ήταν ναυαγοσώστρια σε μια πισίνα: «Έσωσα έναν νεοσσό από πνιγμό και καθάριζα τα τραπέζια που είχαν λερωθεί από το τυρί των nachos».

Τελικά, ακόμη και οι ανερχόμενοι αστέρες της λίστας 40 under 40 του Fortune πέρασαν από άσχετες δουλειές όταν ήταν νέοι. Ο συνιδρυτής της Peloton, Tom Cortese, ήταν παρκαδόρος. Ο υποψήφιος για την προεδρία Pete Buttigieg έβγαζε σκυλιά βόλτα. Η Sam Rapoport, διευθύντρια ανάπτυξης της λίγκας NFL, δούλευε σε γήπεδο γκολφ – μια δουλειά για την οποία αναγκαζόταν να φεύγει από το σπίτι στις 3 το πρωί.

Όμως, ακόμα κι αυτές οι πρώιμες εργασίες μπορούν να προσφέρουν σημαντικά διδάγματα και, όπως διαπίστωσαν οι τιμώμενοι της λίστας 40 under 40, να ανοίξουν τον δρόμο για την επιτυχία. Ιδού τι μας είπαν:

Cal Henderson, 38 ετών

Συνιδρυτής, Slack

Εργάστηκα στην τοπική παμπ. Έπλενα πιάτα, σερβίριζα φαγητό. Οι πελάτες μας ήταν μέρος της κοινότητας – έρχονταν σχεδόν καθημερινά για μεσημεριανό ή μετά τη δουλειά. Έμαθα πολλά για το πώς η εξυπηρέτηση και οι σχέσεις είναι εξίσου σημαντικές με το ίδιο το προϊόν όταν θέλεις να προσφέρεις μια καλή εμπειρία.

Kate Gulliver, 37 ετών

Παγκόσμια επικεφαλής ταλέντου, Wayfair

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην εφηβεία – έδινα παγωτό στους πελάτες. (Τελικά έγινα η μάνατζερ της επιχείρησης) Έμαθα πολλά για την ικανοποίηση του πελάτη και πώς να συνεργάζομαι με – και να διοικώ – τους συναδέλφους μου.

Mei Mei Hu, 36 ετών

Συνιδρυτής & διευθύνουσα σύμβουλος, United Neuroscience

Η πρώτη μου δουλειά ήταν να πουλάω μαχαίρια πόρτα-πόρτα. Με ανάγκασε να αντιμετωπίσω πολλούς από τους φόβους μου και να μάθω πώς να μιλάω σε ξένους, να αντιμετωπίζω την απόρριψη, και να κλείνω μια συναλλαγή.

Alyson Friedensohn, 29 ετών

Συνιδρυτής & διευθύνουσα σύμβουλος, Modern Health

Η πρώτη μου δουλειά; Ζωγράφιζα πέτρες με βερνίκι νυχιών και έπειθα τα παιδιά της γειτονιάς μου να τις αγοράζουν. Ναι, ενοχλούσα τον κόσμο από την ηλικία των 9 ετών. Συνειδητοποίησα ότι η συνολική αγορά μου ήταν περιορισμένη αφού πουλούσα για 50 σεντς αγαθά τα οποία μου έπαιρναν ώρες για να φτιάξω. Αυτό με οδήγησε στην επόμενη δουλειά μου – να πουλάω …λεμονάδα.

Τιμ Μπράουν, 38 ετών

Συνιδρυτής, Allbirds

Καθάριζα παράθυρα. Ήταν πολύ κακό. Εργαζόμουν σε ένα γραφείο σχεδίασης – το οποίο ήταν ένας κλάδος που με ενδιέφερε – και προσπαθούσα να μιλήσω με τους ανθρώπους στα γραφεία. Τότε μου είπαν να μην μιλάω και να καθαρίζω μόνο τα παράθυρα. Αυτό που αποκόμισα από την εμπειρία ήταν το αίσθημα της προσπάθειας να μην κάνω κανέναν να αισθάνεται αόρατος.