Η πρώτη εκτέλεση Ρώσου πολίτη από Ρώσο τζιχαντιστή

Η πρώτη εκτέλεση Ρώσου πολίτη από Ρώσο τζιχαντιστή

Για πρώτη φορά ένας Ρώσος εξτρεμιστής φαίνεται μπροστά στον φακό να εκτελεί συμπατριώτη του.

Nέο βίντεο φρίκης κυκλοφορεί από το βράδυ της Τετάρτης στο διαδίκτυο προβάλλοντας τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα, ο οποίος επισημαίνεται ότι είναι Ρώσος πράκτορας.

Το βίντεο που φέρει τον τίτλο «Αγαπητοί Ρώσοι» εμφανίζονται ο τζιχαντιστής, χωρίς να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, και ο όμηρος ντυμένος με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί φόρμα γονατισμένος στο έδαφος. Σύμφωνα με στοιχεία, ο εκτελεστής φέρει το όνομα «Χαρούν», ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο όμηρος είχε σταλεί στη Συρία από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο τζιχαντιστής, στη συνέχεια εκτοξεύει απειλές εναντίον της Ρωσίας τη στιγμή που μεταδίδονται φωτογραφίες του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση Ρώσου πολίτη από τζιχαντιστές στη Συρία, ενώ θα είναι και το πρώτο βίντεο που δημοσιοποιεί το Ισλαμικό Κράτος μετά τον θάνατο του Τζιχάντι Τζον σε αεροπορικό βομβαρδισμό των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το ΙΚ εμφανίζεται ένας άνδρας της οργάνωσης που απειλεί ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν μόνο η αρχή, προαναγγέλλοντας νέα χτυπήματα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία: «Η Γαλλία ήταν μόνο η αρχή, Αύριο θα έρθει η σειρά της Ουάσιγκτον της Νέας Υόρκης και της Μόσχας».