Η πρώτη γυναίκα CEO της KPMG

Η πρώτη γυναίκα CEO της KPMG

Η Lynne Doughtie είναι η νέα πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της KPMG.

H KPMG, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο της λογιστικής και της παροχής οικονομικών συμβουλών, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η Lynne Doughtie θα είναι από την 1η Ιουλίου η νέα πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της KPMG και μία από τις λίγες γυναίκες που κατέχουν αντίστοιχες θέσεις στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η είδηση αυτή σημαίνει παράλληλα πως δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες λογιστικές εταιρείες διεθνώς διοικούνται από γυναίκες, καθώς και η Deloitte διαθέτει γυναίκα στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Πρόκειται για την Cathy Engelbert.

Τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν τέτοιου είδους θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, παραμένουν όμως δραματικά λιγότερες σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους που φτάνουν σε αντίστοιχες θέσεις στην ιεραρχία.Τα στοιχεία δείχνουν πως στο σύνολο των εισηγμένων στον S&P 500 εταιρειών, μόλις 24 από αυτές διαθέτουν γυναίκες στη θέση του προέδρου.

Η Lynne Doughtie δήλωσε μετά την ανακοίνωση της νέας της θέσης: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με τους απίστευτα ταλαντούχους ανθρώπους μας, καθώς δουλεύουμε στενά με εταιρείες και άλλους οργανισμούς για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο περίπλοκες προκλήσεις και ευκαιρίες».