Η πτώση του Bitcoin κόστισε 67 δισ. δολάρια στους επενδυτές

Η πτώση του Bitcoin κόστισε 67 δισ. δολάρια στους επενδυτές

Οι τελευταίες μέρες δεν είναι και οι πιο ευχάριστες για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων. Και η ανησυχία ως προς την πορεία της τιμής των κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται…

της Lucinda Shen

Οι τελευταίες μέρες δεν είναι και οι πιο ευχάριστες για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων.

Η τιμή του Bitcoin έπεσε κατά 14% στα 7.200 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ σήμερα, Τρίτη η τιμή του κατέρρευσε στα 5.995 δολάρια, το πιο χαμηλό από τα μέσα Νοεμβρίου.

Μεγάλες τράπεζες όπως οι Bank of America, J.P. Morgan, Citigroup, Capital One, Discover και Lloyds λένε ότι σχεδιάζουν να απαγορεύσουν στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες τους για να αγοράζουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.

Επιπλέον, η Κίνα είπε ότι θα μπλοκάρει τις ιστοσελίδες που προσφέρουν υπηρεσίες αγοραπωλησίας κρυπτονομισμάτων και αρχικές προσφορές νομισμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι το 2017 η Κίνα απαγόρευσε και τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Την τελευταία εβδομάδα, οι επενδυτές του Bitcoin έχουν χάσει περίπου 67 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συνολική αξία των Bitcoin που βρίσκεται σε κυκλοφορία είναι περίπου 125,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια περίοδο που κάποιοι επενδυτές ανησυχούν για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ψηφιακού νομίσματος εάν αυτό δεν εξασφαλίσει την υποστήριξη μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Και βέβαια τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για εκείνους τους επενδυτές που αγόρασαν Bitcoin όταν η τιμή του είχε ξεπεράσει τα 19.500 δολάρια τον Δεκέμβριο. Από τότε, το κρυπτονόμισμα έχει χάσει 63% της αξίας του.

Εντωμεταξύ, ένα άλλο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, βρίσκεται κι αυτό στο «κόκκινο». Ενώ αρχικά ήταν το μοναδικό κρυπτονόμισμα από τα τρία μεγαλύτερα βάσει αγοραίας αξίας – Bitcoin, Ethereum, Ripple – που παρουσίαζε κέρδη μέσα στο 2018, μέσα σε μία μόνο ημέρα έχασε 15% της αξίας του και πλέον …αναπαύεται στα 748 δολάρια.

Σε ετήσια βάση, η τιμή του Ethereum έχει μειωθεί κατά 1%, η τιμή του Ripple κατά 67%, κι εκείνη του Bitcoin κατά 48%. Και η ανησυχία ως προς την πορεία της τιμής των κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται…

Πηγή: fortune.com