Οι Radiohead κυκλοφόρησαν οι ίδιοι ηχογραφήσεις που έπεσαν στα χέρια χάκερ

Οι Radiohead κυκλοφόρησαν οι ίδιοι ηχογραφήσεις που έπεσαν στα χέρια χάκερ
Photo: pixabay.com
Οι 18 ώρες ακυκλοφόρητο υλικό του «ΟΚ Computer» θα είναι διαθέσιμες για 18 μέρες, και τα έσοδα θα πάνε για καλό σκοπό, είναι η απάντηση των Radiohead σε χάκερ.

Στο στόχαστρο χάκερ έπεσαν οι Radiohead και ειδικότερα ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις διάρκειας περίπου 18 ωρών, απ’ την εποχή που το γκρουπ ηχογραφούσε το άλμπουμ «OK Computer», το 1997.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, την περασμένη εβδομάδα έπεσε στα χέρια χάκερ ένα αρχείο του Τομ Γιορκ με 18 MiniDisc, τα περισσότερα εκ των οποίων με διάρκεια περίπου μιας ώρας.

Ο χάκερ ζήτησε 150.000 δολάρια για να επιστρέψει στους Radiohead τις ηχογραφήσεις, αλλά το γκρουπ απάντησε με μια κίνηση που χαροποίησε ιδιαίτερα τους ακτιβιστές της οργάνωσης για το κλίμα, «Extinction Rebellion». Συγκεκριμένα, το γκρουπ αποφάσισε να ανεβάσει το υλικό απ’ τις ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις στο Bandcamp, έναντι 18 δολαρίων, και να διαθέσει τα έσοδα απ’ τις πωλήσεις στην περιβαλλοντική οργάνωση.

Ο κιθαρίστας του γκρουπ, ο Τζόνι Γκρίνγουντ, επιβεβαίωσε την κλοπή του υλικού και είπε: «αντί να παραπονιόμαστε ή να το αγνοήσουμε, δίνουμε στην κυκλοφορία και τις 18 ώρες ηχογραφήσεων στο Bandcamp για να βοηθήσουμε την Extinction Rebellion. Μόνο για τις επόμενες 18 ημέρες. Οπότε, με 18 λίρες μπορείτε να διαπιστώσετε αν έπρεπε να πληρώσουμε τα λύτρα. Δεν προοριζόταν ποτέ προς δημόσια κατανάλωση (αν και κάποια από αυτά τα κομμάτια συμπεριλήφθηκαν στην κασέτα της επανέκδοσης του «OK Computer»), είναι μόνο οριακά ενδιαφέρον. Κι είναι πολύ, πολύ μεγάλο αρχείο. Όχι για downloading στο κινητό δηλαδή». Αλλά και ο Τομ Γιορκ έγραψε για τη συλλογή των 18 MiniDisc ότι «δεν είναι πολύ ενδιαφέρουσα».