Η Ρεάλ Μαδρίτης στέφτηκε «βασίλισσα» της Ευρώπης

Η Ρεάλ Μαδρίτης στέφτηκε «βασίλισσα» της Ευρώπης
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γάλλος προπονητής, Ζινεντίν Ζιντάν, δήλωσε μετά το τέλος του τελικού: «Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ και ζούμε όλο αυτό. Τα καταφέραμε πάλι».

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ και έγραψε στο Κίεβο ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στο Champions League που έκανε το three peat (τρεις συνεχόμενους τίτλους). Αυτός ήταν το 13ο τρόπαιο στην διοργάνωση για την «βασίλισσα». Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπέιλ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και μάλιστα το πρώτο, τρία λεπτά μετά την είσοδό του με ψαλιδάκι (64′, 83′). Ο Μπενζεμά είχε ανοίξει το σκορ στο 51′ και είχε ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανέ. Μοιραίος ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Κάριους, ο οποίος έκανε δώρο στη Ρεάλ δύο γκολ με δύο παιδαριώδη λάθη. Μεγάλος άτυχος ο Σαλάχ, ο οποίος τραυματίστηκε στο 30′ και πιθανότατα θα χάσει το Μουντιάλ.

Η ομάδα-θρύλος του Champions League είναι από το βράδυ της 26ης Μαΐου η Ρεάλ Μαδρίτης. Το συγκρότημα του Ζινεντίν Ζιντάν επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου, σε ένα ονειρεμένο δεύτερο 45λεπτο, καταφέρνοντας κάτι που καμία άλλη ομάδα στο παρελθόν (από το 1993 όταν μετονομάστηκε σε Champions League από Κύπελλο Πρωταθλητριών) δεν έχει πετύχει στη διοργάνωση.

Η Λίβερπουλ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για τον 6ο τίτλο στην Ιστορία της και πρώτο μετά το 2005 στον αλησμόνητο τελικό της Πόλης με την Μίλαν, αλλά δεν τα κατάφερε, κυρίως λόγω του Κάριους.

Στον τελικό δεν υστέρησε σε κάποιους τομείς από την αντίπαλό της, αλλά «χτυπήθηκε» νωρίς από τον τραυματισμό του Σαλάχ στον ώμο και είχε σε τραγική βραδιά τον τερματοφύλακά της. Ο Γερμανός ήταν αυτός που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την απώλεια του τροπαίου, καθώς «δώρισε» δύο γκολ στους «μερένγκες», αποδεικνύοντας γι΄ άλλη μια φορά ότι η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια της.

H μπασκετική Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε την περασμένη Κυριακή (20/5), μετά την κατάκτηση τoυ 10ου τρόπαιου Euroleague, την ασίστ στο ποδοσφαιρικό τμήμα και με διαφορά έξι ημερών σημειώθηκε ένα ιστορικό ρεκόρ, το οποίο τα δύο τμήματα παλεύουν να σημειώσουν από το 1956, όταν αυτό της «στρογγυλής θεάς» σήκωνε το πρώτο του κύπελλο πρωταθλητριών.

Ο κοινός παρονομαστής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι ότι και τα δύο τμήματα είναι αυτά με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους σε Champions League και Euroleague.

Ο Γάλλος προπονητής, Ζινεντίν Ζιντάν, δήλωσε μετά το τέλος του τελικού: «Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ και ζούμε όλο αυτό. Θέλουμε να απολαύσουμε την χαρά και την στιγμή και αυτό που πετύχαμε. Γράψαμε ιστορία. Ζούμε γι’ αυτές τις στιγμές και γι’ αυτά τα συναισθήματα. Είναι πολύ όμορφο αυτό που νιώθουμε και πραγματικά δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Είναι αυτό που έχει αυτή η ομάδα. Ταλέντο και δουλειά. Ελπίζαμε να πάνε όλα καλά. Τα καταφέραμε πάλι».