Η Relevance “αγκαλιάζει” τη διαφορετικότητα και ο κλάδος το αναγνωρίζει

Η Relevance “αγκαλιάζει” τη διαφορετικότητα και ο κλάδος το αναγνωρίζει
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η τιμητική διάκριση στα EMEA Premier Partner Awards της Google, η αλλαγή στην κουλτούρα των επιχειρήσεων και οι νέες προκλήσεις.

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό επιχειρείν έχει επιδείξει σημαντικά δείγματα γραφής, αποδεικνύοντας πως και στοχευμένη στρατηγική διαθέτει και καινοτόμες πρακτικές υιοθετεί και νοιάζεται για το κοινωνικό και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει. Ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της ελληνικής πραγματικότητας, οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα και σκέφτονται όπως ακριβώς οι μεγάλες πολυεθνικές, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία που τους επιτρέπει το μικρότερο μέγεθός τους.

H RelevanceRelevance, της οποίας επικεφαλής είναι o Θανάσης Σοφιανός -επιχειρηματίας που συμπεριελήφθη στη φετινή λίστα «40under40» του Fortuneφετινή λίστα «40under40» του Fortune– , αποτελεί ένα από τα µεγαλύτερα digital agencies στην Ελλάδα, καθώς διαχειρίζεται πλέον περισσότερα από 30 45 εκατ. ευρώ, απασχολεί πάνω από 60 άτοµα και έχει περισσότερους από 200 πελάτες για τους οποίους «τρέχει» καμπάνιες σε πάνω από 90 αγορές παγκοσμίως.

Από το 2018, η εταιρεία του δεν έχει σταματήσει να λαμβάνει τιμητικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Πρόσφατα κέρδισε στην πρωτοεμφανιζόμενη κατηγορία Diversity, Equity & Inclusion στα EMEA Premier Partner Awards της Google, ενός θεσμού που αποτελεί και τον σημαντικότερο του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι η Relevance έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που της απονεμήθηκαν δύο βραβεία καινοτομίας για Display και Video Advertising, ενώ το 2019 ήταν η πρώτη εταιρεία που έλαβε βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία του Video Excellence. Με το παρόν βραβείο προσθέτει στη φαρέτρα της ένα ακόμη πολύτιμο όπλο που θα της επιτρέψει να ενισχύσει το brand awareness και παράλληλα να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το δίκτυό της εντάσσοντας νέους πελάτες.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να λάβουμε τη συγκεκριμένη διάκριση. Ουσιαστικά αποτελεί μία βράβευση του τρόπου που τρέχουμε τις καμπάνιες μας στοχεύοντας σε diversity κοινά, αλλά και της φιλοσοφίας που διέπει την εταιρεία. Δυστυχώς πολλοί δεν υπολογίζουν στην επικοινωνία τα συγκεκριμένα κοινά, δεν κάνουν δηλαδή αυτό που λέμε deep dive στα data και κοιτάνε το γρήγορο επικοινωνιακό αποτέλεσμα. Η αξιολόγηση από την Google έγινε και με τεχνικούς όρους με βάση τα απτά αποτελέσματα που πετυχαίνουμε» τονίζει ο κ. Σοφιανός στο fortunegreece.com.

Η αξία του εν λόγω βραβείου είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν αναλογιστεί κανείς ότι ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις σκοράρουν ψηλά και επενδύουν στους τομείς της διαφορετικότητας και της ισότητας, όταν πρόκειται για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας ή ακόμη και σεξουαλικών προτιμήσεων.

«Στην Relevance αγκαλιάζουμε την διαφορετικότητα και αυτό αντανακλάται στην ομάδα μας και στον τρόπο που την ενισχύουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει η ηλικία, το φύλο, το χρώμα. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να εμπνέουν τους ίδιους τους τους εαυτούς και αυτή η απόφαση της Google μας τιμά ιδιαίτερα, μιας και έρχεται από τον leader της αγοράς, είναι, θα έλεγα, μια επισφράγιση ότι προχωράμε προς την σωστή κατεύθυνση, ότι αυτό που κάνουμε έχει πραγματικά νόημα και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας» προσθέτει ο κ. Σοφιανός.

Ερωτηθείς αναφορικά με το πόσο ψηλά ανεβαίνει ο πήχης για τη Relevance και που στρέφει πλέον την προσοχή της, ο κ. Σοφιανός τονίζει πως πάντα η σκέψη βρίσκεται στο πώς θα ισχυροποιηθεί το brand στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα. Αποκαλύπτει πως στα άμεσα σχέδια είναι η απόκτηση φυσικής παρουσίας σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, η επένδυση ενός σημαντικού ποσού μέσα στο 2022 που θα αφορά την είσοδο με τη μορφή του angel investor σε νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως επίσης και η πρόσληψη μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς επιπλέον 50 ατόμων.

«Μεγαλώνουμε και παράλληλα μεγαλώνουν και οι ανάγκες μας. Οι ειδικότητες που αναζητούμε είναι data experts, performance marketing experts, social media experts, developers, designers, ακόμη και entry level εργαζόμενους τους οποίους θα εκπαιδεύσουμε εμείς».

Σχολιάζοντας την ελληνική αγορά και το κατά πόσο οι ελληνικές εταιρείες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καταρτίσουν στρατηγικές επικοινωνίας και marketing που θα τους επιτρέψουν να στηθούν σωστά στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, ο κ. Σοφιανός αναγνωρίζει ότι υπάρχει μεν θέληση και ότι σταδιακά μπαίνει στο DNA των ελληνικών επιχειρήσεων η digital διαφήμιση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ωστόσο, τονίζει ότι οι εξελίξεις θα μπορούσαν να κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα.

«Απαιτείται μεγαλύτερη συνέπεια και αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν οι vendors στον συγκεκριμένο κλάδο. Δεν μιλάμε πια για pioneers. Κάθε μέρα βγαίνει κάτι καινούργιο κι εμείς καλούμαστε να κυνηγάμε τις εξελίξεις. Και μόνο το να είσαι up-to-date έχει καταστεί πολύ δύσκολο. Όλα συγκλίνουν στο ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Υπάρχουν όμως αρκετά εμπόδια και πολλές παγίδες γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» καταλήγει ο κ. Σοφιανός.