Οι Ρώσοι κροίσοι πάνε… Σεϋχέλλες – Τριπλάσιος ο αριθμός επισκεπτών

Οι Ρώσοι κροίσοι πάνε… Σεϋχέλλες – Τριπλάσιος ο αριθμός επισκεπτών
Photo: pixabay.com
Οι Ρώσοι επισκέπτες στα παραλιακά θέρετρα στις Σεϋχέλλες έχουν τριπλασιαστεί τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους.

Οι Ρώσοι επισκέπτες σε παραλιακά θέρετρα στις Σεϋχέλλες έχουν τριπλασιαστεί τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, απτόητοι από την αντίθεση του νησιωτικού έθνους στην εισβολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι Σεϋχέλλες ψήφισαν υπέρ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία και την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, παρόλο που δεκάδες άλλα κράτη μέλη της Αφρικανικής Ένωσης αντιτάχθηκαν ή απείχαν. Ενώ οι Σεϋχέλλες καταγγέλλουν τον πόλεμο, «υποδέχονται τους Ρώσους με ανοιχτές αγκάλες», δήλωσε ο πρόεδρος του αρχιπελάγους Wavel Ramkalawan σε μια συνέντευξη από τη Βικτώρια, την πρωτεύουσα του έθνους, την Πέμπτη.

«Οι Σεϋχέλλες δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Τουλάχιστον, δεν είμαστε σε πόλεμο με τον ρωσικό λαό», είπε ο Ramkalawan. «Οι Σεϋχέλλες είναι τουριστικός προορισμός. Οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να μπει».

Αυτά είναι καλά νέα για τους πλούσιους Ρώσους τουρίστες που ταράζονται από το κλείσιμο του εναέριου χώρου και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα ευρωπαϊκά έθνη. Η Ρωσία έγινε η κορυφαία τουριστική αγορά των Σεϋχελλών πέρυσι, ωθώντας την Aeroflot PJSC να επιστρέψει μετά από 17 χρόνια. Το αφρικανικό έθνος — το σπίτι σε παραλίες με λευκή άμμο και νησιά με φοίνικες — έγινε η πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο πέρυσι, γεγονός που το βοηθά να ανακάμψει από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Οι Σεϋχέλλες προσέλκυσαν περισσότερους από 13.000 Ρώσους τουρίστες μέχρι στιγμής φέτος και με την επανέναρξη των πτήσεων της Aeroflot, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί, είπε ο Ramkalawan.

Ένα μεγάλο εμπόδιο για τους Ρώσους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι το κλείσιμο του εναέριου χώρου και η αδυναμία πολλών αερομεταφορέων να πετάξουν πάνω από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Μερικοί σκληροπυρηνικοί τουρίστες χρησιμοποιούν το Ντουμπάι και άλλους κόμβους του Κόλπου για διέλευση.

Πέρυσι, ο τουρισμός αντιπροσώπευσε το ήμισυ των εσόδων σε ξένο νόμισμα των Σεϋχελλών, ενώ οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 59%. Τα σύνορα άνοιξαν ξανά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και αναμένει να προσελκύσει λίγο περισσότερους από 300.000 επισκέπτες φέτος με πολλά από τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων της να έχουν ήδη κλείσει.

«Το πρόγραμμα εμβολιασμού, το άνοιγμα της χώρας είναι τα δύο κύρια στοιχεία που έσωσαν τη χώρα», είπε ο Ramkalawan. «Ήμασταν προετοιμασμένοι για τον Covid. Είχαμε ανοιχτά επιπλέον νοσοκομεία. Και αυτό μας έχει βάλει σε καλή βάση».