Η Ρωσία κλείνει τα σύνορά της με την Κίνα λόγω κορονοϊού

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορά της με την Κίνα στην Άπω Ανατολή, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Ρωσία κλείνει τα σύνορά της με την Κίνα στην Άπω Ανατολή, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, κατόπιν των οδηγιών που έδωσε στις αρχές ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, υπέγραψε τη σχετική απόφαση σε μια προσπάθεια αποτροπής της εμφάνισης κρουσμάτων του ιού στη χώρα. «Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει. Αργότερα, θα ενημερώσουμε τους πάντες, μέσω της καθιερωμένης διαδικασίας, για το κλείσιμο των συνόρων στην περιοχή της Άπω Ανατολής και για τα υπόλοιπα μέτρα που η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι η Ρωσία θα σταματήσει να χορηγεί προσωρινά ηλεκτρονικά άδεια βίζα στους Κινέζους πολίτες αρχής γενομένης από την Πέμπτη εξαιτίας του κορονοϊού.

Την Τετάρτη η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Κίνα από την 31η Ιανουαρίου, αφήνοντας σε ισχύ μόνο τα απευθείας δρομολόγια μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.

Σχετικά άρθρα