Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ με διακοπή διμερών σχέσεων

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ με διακοπή διμερών σχέσεων
Η ρωσική διπλωματία προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι συμπερίληψή της στη «μαύρη λίστα» των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία θα είναι το «σημείο χωρίς επιστροφή» στις διμερείς σχέσεις.

Η Μόσχα «προειδοποίησε» την Ουάσινγκτον ότι οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις θα υποστούν πολύ σοβαρή ζημιά, ενδέχεται ακόμη και να διακοπούν, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ συμπεριλάβουν τη Ρωσία στον κατάλογο των «κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», δήλωσε χθες Παρασκευή ανώτερο στέλεχος της ρωσικής διπλωματίας, ο Αλεξάντερ Νταρτσίγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο κ. Νταρτσίγεφ, ο επικεφαλής του τμήματος για τη Βόρεια Αμερική στο ρωσικό ΥΠΕΞ, τόνισε πως εάν η αμερικανική Γερουσία προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων να συμπεριληφθεί η Ρωσία σε αυτή τη μαύρη λίστα, αυτό θα σημάνει ότι η Ουάσινγκτον θα έχει ξεπεράσει το σημείο από όπου δεν υπάρχει επιστροφή.

Τον περασμένο μήνα, δύο αμερικανοί γερουσιαστές, που επιδιώκουν να περάσει νόμος ο οποίος θα χαρακτηρίζει τη Ρωσία κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία, επισκέφθηκαν το Κίεβο για να συζητήσουν το νομοσχέδιο με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Για τον κ. Νταρτσίγεφ, εάν το κείμενο αυτό εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, οι «παράπλευρες απώλειες για τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις θα είναι πάρα πολύ σοβαρές, θα υποβαθμιστούν και μπορεί ακόμη και να διακοπούν».

«Η αμερικανική πλευρά προειδοποιήθηκε», πρόσθεσε, σύμφωνα με το TASS.

Προχθές Πέμπτη το κοινοβούλιο της Λετονίας χαρακτήρισε τη Ρωσία κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και κάλεσε τους συμμάχους της χώρας της Βαλτικής στη Δύση να επιβάλουν ακόμη ευρύτερες κυρώσεις στη Μόσχα.