Η Ryanair απέλυσε εξαμελές πλήρωμα γιατί τους φωτογράφισαν να κοιμούνται στο πάτωμα

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι βρέθηκαν για ελάχιστο χρονικό διάστημα στον χώρο. Εντελώς αντίθετη άποψη εξέφρασε το συνδικάτο των εργαζόμενων.

Η Ryanair απέλυσε ένα εξαμελές πλήρωμα αεροσκάφους της διότι, κατά την εταιρεία, ένας επιβάτης τους «συνέλαβε» να κοιμούνται στο πάτωμα ενός γραφείου και η φωτογραφία τους στο διαδίκτυο προκάλεσε επικοινωνιακή ζημιά, μεταδίδει το BBC.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο διαδίκτυο, αφότου ανέβηκε στο Twitter από τον John Atkinson, ο οποίος κατηγόρησε την αεροπορική εταιρεία γιατί διότι προσέφερε καλύτερες συνθήκες διαμονής και ανάπαυσης στους υπαλλήλους της, αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC.

Στις 14 Οκτωβρίου 20 μέλη του πληρώματος καθηλώθηκαν στην Πορτογαλία, αλλά πέρασαν μικρό χρονικό διάστημα σε ένα γραφείο προτού μεταφερθούν σε αίθουσα VIP για να συνεχίσουν την επόμενη μέρα την πτήση τους, ανέφερε η Ryanair.

Σύμφωνα με το συνδικάτο μελών πληρώματος της Πορτογαλίας, το πλήρωμα παρέμεινε στο γραφείο αυτό από τις 1.30 ως τις 6 το πρωί «χωρίς τις ελάχιστες εγκαταστάσεις ανάπαυσης».

Όπως ανέφερε η Ryanair στο BBC, οι απολύσεις προήλθαν από τις απανωτές ειδήσεις σχετικά με το περιστατικό, οι οποίες προκαλούν ζημιά στη δημόσια εικόνα της εταιρείας.