Η Samsung σταματάει να «αντιγράφει» το iPhone

Η Samsung σταματάει να «αντιγράφει» το iPhone

Μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης, η Apple πήρε αυτό που ήθελε.

Το ομοσπονδιακό εφετείο αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι η Samsung δεν μπορεί πλέον να αντιγράφει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του iPhone. Η απόφαση αυτή, όμως, έρχεται μετά από καιρό αφότου η Samsung έχει αλλάξει τον τρόπο που αυτά τα χαρακτηριστικά δουλεύουν στα smartphones της. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται πλέον να σύρετε ένα κουμπί για να ξεκλειδώσετε τα τηλέφωνα Galaxy τηλέφωνα – μπορείτε να σύρετε απλά το δάχτυλό σας οπουδήποτε στην οθόνη.

Η Apple κατέθεσε για πρώτη φορά μήνυση στη Samsung τον Φεβρουάριο του 2012. Το Galaxy S II ήταν το νεότερο smartphone της Samsung που συμπεριλήφθηκε στην αγωγή. Αυτό που επισημαίνουν σήμερα οι αναλυτές είναι πως η Apple κέρδισε, αλλά πρόκειται για μία πύρρειο νίκη.

Στην αρχική απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου, η Samsung διατάχθηκε να καταβάλει στην Apple 120 εκατομμύρια δολάρια για την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της – λιγότερο από το ένα δέκατο αυτού που η Apple είχε ζητήσει. Σε μια άλλη περίπτωση, η Apple δικαιώθηκε και αποφασίστηκε να λάβει 980 εκατομμύρια ως αποζημίωση επειδή η Samsung αντέγραψε το iPhone. Όμως το εφετείο έκρινε ότι η Apple δεν θα μπορούσε να πατεντάρει το βασικό σχεδιασμό του iPhone.