Η Sanofi εξαγοράζει για 3,2 δισ. δολάρια αμερικανική εταιρεία που εξειδικεύεται στο mRNA

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στόχος της γαλλικής εταιρείας είναι να «ξεκλειδώσει» τις δυνατότητες του mRNA όχι μόνο για τα εμβόλια κατά της Covid, αλλά και για την ογκολογία και τις σπάνιες ασθένειες.

Στην εξαγορά της εταιρείας Translate Bio, με έδρα τη Μασαχουσέτη, η οποία εξειδικεύεται στην τεχνολογία mRNA, προχωράει η Sanofi αντί 3,2 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να «ξεκλειδώσει τις δυνατότητες του mRNA», δήλωσε η γαλλική εταιρεία την Τρίτη.

Η Sanofi έχει ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη εταιρεία για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της Covid με βάση το mRNA, στο οποίο έχουν επενδύσει, εξάλλου, οι ανταγωνίστριες Pfizer και Moderna, προσφέροντας στην αγορά αποτελεσματικά προϊόντα μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Paul Hudson, διευθύνων σύμβουλος της Sanofi, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εξαγορά θα επιτρέψει στην εταιρεία να ενισχύσει τα υπάρχοντα σχέδιά της και να διερευνήσει «πρόσθετες ευκαιρίες στο ταχέως εξελισσόμενο αυτό πεδίο». «Ο στόχος μας είναι να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες του mRNA σε άλλους στρατηγικούς τομείς όπως η ανοσολογία, η ογκολογία και οι σπάνιες ασθένειες εκτός από τα εμβόλια», πρόσθεσε ο Hudson.