Οι Sanofi και Regeneron επεκτείνουν εκτός ΗΠΑ κλινική δοκιμή δυνητικής θεραπείας του κορωνοϊού

Οι Sanofi και Regeneron επεκτείνουν εκτός ΗΠΑ κλινική δοκιμή δυνητικής θεραπείας του κορωνοϊού
epa08319504 An old man from the San Carlos de Celanova nursing home is moved to another nursing home in Orense, northwest Spain, 24 March 2020. San Carlos de Celanova nursing home has warned about 25 coronavirus cases. EPA/Brais Lorenzo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος ονομάζεται SARS-CoV-2, έχει τώρα προσβάλει περισσότερους από 700.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 30.000.

Οι εταιρείες Sanofi και Regeneron Pharmaceuticals Inc επέκτειναν εκτός ΗΠΑ κλινική δοκιμή του φαρμάκου τους κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας Kevzara για τη θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Οι εταιρείες δηλώνουν ότι οι εγγραφές για τη δοκιμή του Kevzara, ενός ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου που είναι γνωστό ως μονοκλωνικό αντίσωμα, έχουν αρχίσει στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Ρωσία. Οι δοκιμές στις ΗΠΑ ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

Η δοκιμή, η οποία αναμένεται να περιλάβει περίπου 300 νοσούντες, θα αφορά ασθενείς της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός από διάφορες χώρες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος ονομάζεται SARS-CoV-2, έχει τώρα προσβάλει περισσότερους από 700.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 30.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Οι γιατροί έχουν δει ότι πολλοί από αυτούς που νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αντιμετωπίζουν μια, όπως αποκαλείται, θυέλλα κυτοκίνης, η οποία συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα υπεραντιδρά και επιτίθεται στα όργανα του σώματος. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι φάρμακα που μπορούν να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των μονοκλωνικών αντισωμάτων, μπορεί να είναι χρήσιμα για τον περιορισμό της αυτοάνοσης αντίδρασης.

Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα στον κόσμο, καθώς ξεπερνούν τα 130.000, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία είναι δύο από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από τον νέο κορονοϊό, καθώς έχουν καταγράψει αντίστοιχα τον υψηλότερο και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Η Regeneron ηγείται των δοκιμών στις ΗΠΑ, ενώ η Sanofi αυτών εκτός ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ