Η Santander επενδύει 350 εκ. στερλίνες στην κορυφαία fintech Ebury

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Αθήνα και είναι η πρώτη εταιρεία του είδους της που επέλεξε την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεθνούς της ανάπτυξης.

Η Banco Santander ανακοινώνει σήμερα την στρατηγική της επένδυση ύψους £350 εκ. (περίπου 400 εκ. ευρώ) στην Ebury, fintech στο χώρο του συναλλάγματος και των διεθνών πληρωμών για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η επένδυση είναι σε απόλυτη αρμονία με την ψηφιακή στρατηγική της Santander να επιταχύνει την ανάπτυξή της μέσω νέων συνεργασιών. Έτσι, η Τράπεζα θα ενισχύσει τις υπηρεσίες διεθνούς εμπορίου και θα ισχυροποιήσει περαιτέρω την θέση της, κάτι που θα την καταστήσει την πρώτη επιλογή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς ή επιθυμούν να το κάνουν, στην Ευρώπη, Αμερική και σύντομα στην Ασία. Η Ebury, η οποία δραστηριοποιείται σε 19 χώρες και 140 νομίσματα, καταφέρνει να αναπτύσσεται με 50% ρυθμό ανάπτυξης ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια. Από το 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Αθήνα και είναι η πρώτη εταιρεία του είδους της που επέλεξε την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεθνούς της ανάπτυξης.

H Ebury, με έδρα το Λονδίνο, λειτουργεί πάνω σε πλατφόρμα, βάση ενός επιχειρησιακού μοντέλου βασισμένου στην ανάλυση δεδομένων και προσφέρει εξυπηρέτηση και προϊόντα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Ebury να βελτιώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της. Η Santander εξυπηρετεί πάνω από 4 εκ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 200.000 δραστηριοποιούνται διεθνώς.