Η Santander επενδύει 350 εκ. στερλίνες στην κορυφαία fintech Ebury

Η Santander επενδύει 350 εκ. στερλίνες στην κορυφαία fintech Ebury
epa04186057 People pass a branch of Bacno Santander bank in Sao Paulo, SP, Brazil, 29 April 2014. Giant Spanish bank Santander plans to buy up the shares it does not yet own in its Brazilian subsidiary. Santander said 29 April in Madrid that it has put forward a takeover bid for the 25 per cent of Banco Santander Brasil currently in the hands of small investors. If they accept the offer, investors would get 4.7 billion euros (6.5 billion dollars) in shares in the Spanish bank. EPA/SEBASTIAO MOREIRA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από το 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Αθήνα και είναι η πρώτη εταιρεία του είδους της που επέλεξε την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεθνούς της ανάπτυξης.

Η Banco Santander ανακοινώνει σήμερα την στρατηγική της επένδυση ύψους £350 εκ. (περίπου 400 εκ. ευρώ) στην Ebury, fintech στο χώρο του συναλλάγματος και των διεθνών πληρωμών για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η επένδυση είναι σε απόλυτη αρμονία με την ψηφιακή στρατηγική της Santander να επιταχύνει την ανάπτυξή της μέσω νέων συνεργασιών. Έτσι, η Τράπεζα θα ενισχύσει τις υπηρεσίες διεθνούς εμπορίου και θα ισχυροποιήσει περαιτέρω την θέση της, κάτι που θα την καταστήσει την πρώτη επιλογή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς ή επιθυμούν να το κάνουν, στην Ευρώπη, Αμερική και σύντομα στην Ασία. Η Ebury, η οποία δραστηριοποιείται σε 19 χώρες και 140 νομίσματα, καταφέρνει να αναπτύσσεται με 50% ρυθμό ανάπτυξης ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια. Από το 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Αθήνα και είναι η πρώτη εταιρεία του είδους της που επέλεξε την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεθνούς της ανάπτυξης.

H Ebury, με έδρα το Λονδίνο, λειτουργεί πάνω σε πλατφόρμα, βάση ενός επιχειρησιακού μοντέλου βασισμένου στην ανάλυση δεδομένων και προσφέρει εξυπηρέτηση και προϊόντα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Ebury να βελτιώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της. Η Santander εξυπηρετεί πάνω από 4 εκ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 200.000 δραστηριοποιούνται διεθνώς.