Η συγχώνευση Raytheon και UTC δημιουργεί έναν κολοσσό της αεροναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας

Η συγχώνευση Raytheon και UTC δημιουργεί έναν κολοσσό της αεροναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας
epa06473714 (FILE) - The Raytheon headquarters in Woburn, Massachusetts, USA, 18 August 2014. Raytheon on 25 January 2018 released their 4th quarter and full year 2017 results, saying their 4th quarter net sales stood at 6.8 billion USD, an increase of 8 per cent, while full-year 2017 net sales were 25.3 billion USD, up 5.1 per cent for the year. EPA/CJ GUNTHER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της United Technologies θα κατέχουν το 57% της συνδυασμένης εταιρείας, με τους μετόχους της Raytheon να μοιράζονται το υπόλοιπο.

Η United Technologies και η Raytheon ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν κολοσσό στον τομέα της αεροδιαστημικής και των οπλικών συστημάτων. Ήταν από τις μεγαλύτερες εταιρικές συγχωνεύσεις του 2019.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι συμφώνησαν να συγχωνευτούν σε μια ολική συμφωνία μετοχών που ονόμασαν «συγχώνευση ίσων». Η νέα εταιρεία θα έχει ετήσια έσοδα περίπου 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η χρηματιστηριακή αγορά της UTC και της Raytheon αγγίζει σήμερα περίπου τα 166 δισεκατομμύρια δολάρια. Η UTC κατέχει το μερίδιο του λέοντος.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της United Technologies θα κατέχουν το 57% της συνδυασμένης εταιρείας, με τους μετόχους της Raytheon να μοιράζονται το υπόλοιπο.

«Η συγχώνευση της United Technologies και της Raytheon θα καθορίσει το μέλλον της αεροδιαστημικής και της άμυνας», δήλωσε ο Greg Hayes, πρόεδρος και CEO της United Technologies.

Η UTC είναι ένας βιομηχανικός όμιλος που κατασκευάζει τα πάντα από κινητήρες αεροπλάνων έως ανελκυστήρες. Στην εταιρεία ανήκει ο κατασκευαστής κινητήρων Pratt & Whitney καθώς και η Collins Aerospace. Η Raytheon δραστηριοποιείται στον τομέα των οπλικών συστημάτων και παράγει συστήματα πυραυλικής άμυνας και προϊόντα κυβερνοασφάλειας. UTC και Raytheon προμηθεύουν διάφορες εταιρείες όπως την Airbus και την Boeing.

Η νέα εταιρεία θα ονομαστεί Raytheon Technologies Corporation. Θα προσφέρει «δυνατότητες ενισχυμένης τεχνολογίας και έρευνας και ανάπτυξης για την παροχή καινοτόμων και οικονομικά αποδοτικών λύσεων που ευθυγραμμίζονται με τις προτεραιότητες των πελατών και τις εθνικές αμυντικές στρατηγικές των ΗΠΑ καθώς και των συμμάχων και φίλων της», ανέφεραν οι εταιρείες.

Η συγχώνευση έρχεται μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση της UTC ότι θα αφήσει το τμήμα ανελκυστήρων, Otis και τη μονάδα κατασκευής έξυπνου εξοπλισμού κτηρίων, Carrier να λειτουργήσουν ως αυτόνομες εταιρείες – απόφαση που θα βοηθήσει την υπόλοιπη εταιρεία να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην αεροδιαστημική. Η συγχώνευση με την Raytheon εξαιρεί τις συγκεκριμένες εταιρείες που αναμένεται να διαχωριστούν από την UTC κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Πηγή: CNN