Η Σιγκαπούρη μόλις έλαβε μια από τις πιο σκληρές αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους

Η Σιγκαπούρη μόλις έλαβε μια από τις πιο σκληρές αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους
epa09343770 A man cycles along the Jubilee Bridge in front of the Marina Bay Sands hotel in Singapore, 14 July 2021. According to the Ministry of Trade and Industry, Singapore's economy grew by 14.3 percent in the second quarter of 2021 year-on-year. This is attributed to the fall in the GDP last year due to circuit breaker measures implemented at the height of the COVID-19 coronavirus pandemic in Singapore from April until June 2020. EPA/WALLACE WOON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι από τις 8 Δεκεμβρίου δεν θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία κατά της COVID-19 όσων πολιτών έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι αποτελούν μια ευμεγέθη πλειονότητα ασθενών με COVID-19 που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ΜΕΘ.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας επισήμανε χθες ότι αυτοί οι ασθενείς “επιβαρύνουν δυσανάλογα τις ιατροφαρμακευτικές πηγές της χώρας”.

“Ως εκ τούτου, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουμε να χρεώνουμε ασθενείς με COVID-19 που είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι. Αυτό θα αφορά όλους τους ανεμβολίαστους ασθενείς με COVID-19 που θα έχουν εισαχθεί στις 8 ή μετά τις 8 Δεκεμβρίου 2021 σε νοσοκομεία… τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία της COVID-19 για όσους είναι ακατάλληλοι για να εμβολιαστούν θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση, για παράδειγμα για παιδιά κάτω των 12 ετών ή άτομα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους”, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες για την θεραπεία της COVID-19 για όλους τους Σιγκαπουρέζους, τους μόνιμους κατοίκους και τους έχοντες άδεια για μακροχρόνια διαμονή από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στις αρχές του 2020, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 30 Δεκεμβρίου 2020 με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna. Μέχρι στιγμής το 85% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού.