Η συμμετοχή στο νέο exclusive club του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κοστίζει 500.000 δολάρια — και υπάρχει ήδη λίστα αναμονής
- 01/05/2025, 19:20
- SHARE

Μια νέα ιδιωτική λέσχη έκανε «πρεμιέρα» στην Ουάσινγκτον, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Donald Trump Jr., με 500.000 δολάρια ως τέλος εγγραφής — και ήδη υπάρχει λίστα αναμονής.
Η λέσχη, που ονομάζεται Executive Branch, έκανε το εναρκτήριο πάρτι της το βράδυ του Σαββάτου, με την παρουσία τουλάχιστον μισής ντουζίνας μελών της κυβέρνησης του Προέδρου Donald Trump, καθώς και εύπορων διευθυντών εταιρειών, ιδρυτών του τεχνολογικού τομέα και ειδικών πολιτικής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες αλλά δεν θέλησαν να κατονομαστούν.
Η Executive Branch ιδρύθηκε από τον Donald Trump Jr., τον Omeed Malik και τον Christopher Buskirk της επενδυτικής εταιρείας 1789 Capital, η οποία έκανε τον Trump Jr. εταίρο της πέρυσι. Άλλοι ιδρυτές είναι ο Alex Witkoff και ο Zach Witkoff, γιοι του δισεκατομμυριούχου και στενού φίλου του Trump, Steve Witkoff, ο οποίος είναι και απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή.
Μεταξύ των ιδρυτικών μελών περιλαμβάνονται ο “crypto czar” του Λευκού Οίκου David Sacks, οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων Tyler και Cameron Winklevoss, καθώς και ο επενδυτής τεχνολογίας Chamath Palihapitiya.
Εκτός από το τέλος εγγραφής των 500.000 δολαρίων, η λέσχη θα χρεώνει και ετήσιες συνδρομές, οι οποίες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.
Η Executive Branch αναμένεται να ανοίξει εντός του επόμενου μήνα σε τοποθεσία στη γειτονιά Georgetown της Ουάσινγκτον.
Πρόκειται για τη νεότερη προσθήκη στο κύμα πολυτελών ιδιωτικών λεσχών που έχουν ξεπηδήσει από την εποχή της πανδημίας σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Λος Άντζελες. Οι λέσχες αυτές προσφέρουν αποκλειστικά εστιατόρια και μπαρ, αίθουσες συναντήσεων, γυμναστήρια και σπα, με συνδρομές από 4.000 έως 10.000 δολάρια. Η λέσχη Aman στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, φτάνει τα 200.000 δολάρια.
Η Executive Branch, με κόστος πάνω από το διπλάσιο της Aman, θα είναι μια από τις ακριβότερες λέσχες στις ΗΠΑ. Σε αντίθεση με λέσχες όπως η Zero Bond ή η Casa Cipriani, η συγκεκριμένη θα διαθέτει πιο περιορισμένη και επιλεγμένη λίστα μελών.
Πολιτικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον πιστεύουν ότι η λέσχη θα έχει παρόμοιο ρόλο με εκείνον του Trump International Hotel κατά την πρώτη θητεία του Trump: ένα κοινωνικο-πολιτικό σημείο συνάντησης για αξιωματούχους, επιχειρηματίες, λομπίστες και ξένους διπλωμάτες. Ωστόσο, το ξενοδοχείο είχε δεχθεί και έντονη ηθική κριτική, και το 2022 η Trump Organization πούλησε την εκμίσθωσή του.
Στο εναρκτήριο πάρτι συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο ΥΠΕΞ Marco Rubio, ο πρόεδρος της SEC Paul Atkins, η Γενική Εισαγγελέας Pam Bondi, ο πρόεδρος της FTC Andrew Ferguson, ο πρόεδρος της FCC Brendan Carr, η επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Tulsi Gabbard, ο υποδιοικητής του FBI Dan Bongino και ο Mehmet Oz, διευθυντής του Κέντρου Medicare & Medicaid Services.
Επίσης παρόντες ήταν αρκετοί ιδρυτές και CEOs τεχνολογικών εταιρειών, όπως ο CEO της AppLovin, Adam Foroughi.
Οι υποψήφιοι για μέλη υπόκεινται σε αυστηρή αξιολόγηση και χρειάζονται σύσταση. Παρά τις προσφορές ακόμα και 1 εκατομμυρίου δολαρίων για συμμετοχή, δεν γίνεται δεκτός οποιοσδήποτε.
«Δεν θέλουμε να γεμίσουμε με δημοσιογράφους ή λομπίστες», δήλωσε άτομο κοντά στη λέσχη. «Θέλουμε τα μέλη μας να νιώθουν άνετα να συζητούν ιδιωτικά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
- Κρίστιαν Χατζημηνάς (Business Monitor): Πώς θα ξαναγίνει πράξη η βιομηχανική «αναγέννηση» της Ελλάδας
- Dr. Josh Baron: Έτσι χτίζονται οι οικογενειακές επιχειρήσεις με μέλλον
- «Όσοι Τόλμησαν» με την Αναστασία Παρετζόγλου: Συναρπαστικές ιστορίες ζωής και ελληνικού επιχειρείν κάθε Τετάρτη στο ONE Channel