Οι συμβουλές της Κιμ Καρντάσιαν για να πετύχεις στις επιχειρήσεις

Οι συμβουλές της Κιμ Καρντάσιαν για να πετύχεις στις επιχειρήσεις

Αν και μοναδικό της προσόν θεωρείται η εξωτερική της εμφάνιση, η ίδια ισχυρίζεται πως δεν πουλάει «αέρα».

Για κάποιους η Κιμ Καρντάσιαν βγάζει εκατομμύρια κάνοντας… τίποτα. Η αλήθεια είναι όμως άλλη, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ίδια τουλάχιστον…

Η γνωστή TV persona θεωρείται μια από τις πιο έξυπνες επιχειρηματίες στο χώρο της, η οποία πολλάκις έχει αποδείξει πως ξέρει πώς να βγάζει χρήματα και δουλεύει σκληρά γι αυτό.

Η 34χρονη είναι η παραγωγός του οικογενειακού «Keeping Up with the Kardashians», για το οποίο πρόσφατα μάλιστα ανανέωσαν το συμβόλαιο για 100 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ακόμη έχει ακόμα μια επιτυχημένη εφαρμογή βιντεοπαιχνιδιών, προϊόντα ομορφιάς, ένα βιβλίο με selfies, και σχεδόν 31 εκατομμύρια «followers» στο Instagram, οι οποίοι «πίνουν νερό» στο όνομα της.

Σύμφωνα με το Forbes, η Καρντάσιαν κέρδισε 28 εκατομμύρια δολάρια το 2014, ενώ ήταν στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων για το 2015 σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Όπως εξομολογείται πάντα είχε το δαιμόνιο της επιχειρηματικότητας και εκμυστηρεύτηκε πως αποφάσισε να υπογράψει το συμβόλαιο για το ριάλιτι «Keeping Up with the Kardashians», για να τραβήξει τη προσοχή και να αυξηθούν οι πωλήσεις των μαγαζιών της οικογένειας.

Η ιστορία της, όμως, ξεκινάει από πιο παλιά. Σε ηλικία 16 ετών ο πατέρας της Ρόμπερτ Καρντάσιαν την έβαλε να υπογράψει ένα συμβόλαιο πως σε περίπτωση που τράκαρε το αυτοκίνητο της θα έπρεπε να πληρώσει μόνη της. Όπως και έγινε. Ήταν η στιγμή που γνώρισε τον «κόσμο» του eBay και λάτρεψε τα ψώνια. Ο πατέρας της την βοήθησε να αγοράσει 5 ζευγάρια Manolo Blahnik (700 δολάρια το καθένα) τα οποία πούλησε για 2.500 δολάρια το καθένα. Η ίδια εθίστηκε τόσο πολύ με το γρήγορο εισόδημα που δε σταμάτησε ποτέ και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να πουλάει πράγματα της.

Οι χρονιές που ακολούθησαν τις πρόσθεσαν πολλά μηδενικά στο λογαριασμό της, δείχνοντας πως μπορεί να μετατρέψει μια αισθησιακή ταινία και ένα γυμνό εξώφυλλο σε πραγματικά «χρυσά συμβόλαια».Μόλις έγινε περισσότερο γνωστή η Κιμ μετά την διαρροή του ερωτικού βίντεο, ολόκληρη η οικογένεια άρχισε να εμφανίζεται στην γνωστή τηλεοπτική σειρά ριάλιτι “Keep Up with the Kardashians», που τους έκανε γνωστούς σε όλον τον πλανήτη. Και έτσι μπήκαν οι βάσεις για μια από τις πιο επικερδείς «επιχειρήσεις» που φέρουν την επωνυμία Καρντασιάν. Είναι αδύνατον να περάσει μια ημέρα, χωρίς νέα, φωτογραφίες και τουϊτς από κάποιο μέλος της οικογένειας. Και βέβαια όσο αυξάνεται το «ποίμνιο» τόσο περισσότερα είναι τα κέρδη…

Σε συνέντευξη της στο Variety, η Καρντάσιαν αποκαλύπτει τους τρεις κανόνες για να πετύχετε τους στόχους σας:

1. «Πρέπει να είστε οργανωμένοι. Μπορεί να ακούγεται πολύ απλά, αλλά αν δεν είστε οργανωμένοι, τότε θα έχετε μεγάλο πρόβλημα».

2. «Δεν πρέπει να τεμπελιάζετε. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι δε θέλουν να λάβουν δράση. Είναι τρελό, αλλά το βλέπω όλη την ώρα!».

3. «Αν έχετε βρει τι είναι αυτό που σας εκφράζει και είστε παθιασμένοι, βρείτε έναν τρόπο για να το μετατρέψετε στην μόνιμη εργασία σας. Αν δεν κάνετε αυτό που σας ευχαριστεί και εκφράζει, θα νιώθετε διαρκώς απογοητευμένοι».