Η συμβουλή του Τζέιμι Ντάιμον για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι απλή: «Απολύστε τους μ@@@@ες»

Η συμβουλή του Τζέιμι Ντάιμον για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι απλή: «Απολύστε τους μ@@@@ες»
CEO JPMorgan Chase Bank Jamie Dimon testifies before Senate Banking and Urban affairs Committee about Annual Oversight of the Nations Largest Banks during a hearing today on September 22, 2022 at Senate Hart/Capitol Hill in Washington DC, USA. (Photo by Lenin Nolly/NurPhoto) (Photo by Lenin Nolly / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο Jamie Dimon μιλά χωρίς περιστροφές για την τοξικότητα στην εργασία, την ανάγκη για ηγεσία με πειθαρχία αλλά και «καρδιά» — και εξηγεί γιατί δεν δίστασε να απολύσει πελάτες που φέρθηκαν άσχημα στους υπαλλήλους του.      

Ο Jamie Dimon έχει μια (απλή και καυστική) συμβουλή για τη βελτίωση της κουλτούρας στον χώρο εργασίας: «Απολύστε τους μαλ@@ες».

Μιλώντας την Τετάρτη στο Databricks Data & AI Summit, ο CEO της JPMorgan Chase απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το πώς μπορεί η νέα γενιά επαγγελματιών να ηγηθεί σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις — από την τεχνητή νοημοσύνη και την τηλεργασία έως τον περισπασμό του κινητού.

Ο Dimon τόνισε ότι όλα ξεκινούν με μια συνεχή και ειλικρινή αξιολόγηση – είτε αφορά την πελατειακή βάση, είτε το ρυθμιστικό πλαίσιο. Αλλά ακόμη κι αν απαιτείται πειθαρχία, είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείται «καρδιά και ανθρώπινη προσέγγιση».

«Πρέπει να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων. Αν το καταφέρεις, είναι απίστευτο το τι μπορεί να συμβεί — για μια χώρα, για ένα πανεπιστήμιο, για μια επιχείρηση», δήλωσε ο Dimon.

«Αλλά πρέπει να απολύεις τους μαλ@@ες. Αρκούν λίγοι για να καταστρέψουν ένα meeting».

Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dimon συνέχισε: «Μισώ που το λέω, αλλά μερικές φορές οι μαλ@@ες είναι και πελάτες. Έχω απολύσει πελάτες γιατί ήταν αγενείς προς τους ανθρώπους μας». Και εξήγησε: «Αν επιτρέψω να συμβαίνει αυτό, τι μήνυμα περνάω στους υπόλοιπους; Εστιάστε την ενέργειά σας σε κάποιον που όντως θέλει τα οφέλη που προσφέρετε».

Αυτή η προσέγγιση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι καθοριστική για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εμπιστοσύνης και σεβασμού, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η φιλοσοφία αυτή ξεκινά από πάνω: πειθαρχία και δέσμευση στην προσπάθεια — είτε είσαι επαγγελματίας αθλητής είτε CEO της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ.

«Αν θες να είσαι νικητής σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να τα δώσεις όλα. Κι αν δεν μπορείς, δεν πειράζει — αλλά δεν πρέπει να είσαι πια το αφεντικό».

Τέλος, επανέλαβε τη γνώμη του για την τηλεργασία, την οποία έχει επικρίνει στο παρελθόν ως εμπόδιο για τη δημιουργία δυναμικής εργασιακής κουλτούρας, ειδικά για τους νέους.

«Δυσκολεύομαι να διοικήσω ανθρώπους εξ αποστάσεως. Είναι πιο εύκολο να έχουμε ειλικρινείς συζητήσεις όταν είμαι μπροστά σου».

«Όταν είσαι μαζί μου, έχεις το 100% της προσοχής μου, 100% του χρόνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: