Η συναρπαστική κούρσα μεταξύ Open AI και Google μόλις ξεκίνησε

Η συναρπαστική κούρσα μεταξύ Open AI και Google μόλις ξεκίνησε
Google logo displayed on a phone screen and OpenAI logo on website displayed on a laptop screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on February 7, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
H Open AI θέλει να κινηθεί γρήγορα για να ανταγωνιστεί την Google στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.

H OpenAI ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την κυκλοφορία plugins για το ChatGPT. Με αυτά, το ChatGPT θα μπορεί να ενσωματωθεί με εφαρμογές των Klarna, Expedia και Slack, μεταξύ άλλων.

Αυτή η κίνηση της OpenAI δείχνει τη φιλοδοξία της να αναπτυχθεί και να γίνει ο ηγέτης στον χώρο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία σκοπεύει να θέσει τις βάσεις ώστε όλοι να χρησιμοποιούν το ChatGPT στην καθημερινότητά τους. Όμως το σημαντικότερο για την OpenAI, όπως σημειώνει το Business Insider, είναι να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές της.

Ενώ η Google, η Amazon και σχεδόν όλες οι άλλες εταιρείες του χώρου συμμετέχουν στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, η OpenAI πιστεύει ότι η ταχύτητά της είναι το πλεονέκτημα που χρειάζεται για να κατακτήσει μερίδιο αγοράς έναντι μεγαλύτερων αντιπάλων.

Οι γρήγορες κινήσεις είναι η στρατηγική της OpenAI τώρα που έχουν δημιουργηθεί οι βασικές δομές του ChatGPT και του εργαλείου μετατροπής κειμένου σε εικόνα, DALL-E. Βασικό τμήμα της διαδικασίας για τη βελτίωση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης είναι η δυνατότητα σύνδεσης με περισσότερες πηγές.

Η OpenAI δεν έχασε χρόνο για να αξιοποιήσει την επιτυχία του ChatGPT: Τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε συνεργασία με τη Microsoft ενσωματώνοντας την τεχνολογία GPT στη μηχανή αναζήτησης Bing. Στη συνέχεια λάνσαρε μια επί πληρωμή έκδοση Pro του ChatGPT και πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε το κατάστημα plugins.

Είναι δύσκολο ακόμα και για εταιρείες όπως η Google να ακολουθήσουν τον ρυθμό αυτών των κινήσεων. Με αυτή τη στρατηγική η φιλοδοξία της OpenAI γίνεται ξεκάθαρη: θέλει να γίνει το πρώτο όνομα στην τεχνητή νοημοσύνη και όλοι οι άλλοι να ακολουθούν.

Επιτρέποντας σε εταιρείες όπως η Instacart και η Shopify να συνδεθούν στο ChatGPT, η OpenAI ελέγχει το πώς λειτουργεί το γλωσσικό μοντέλο σε αιτήματα σε πραγματικό χρόνο. Αυτό επιτρέπει να συμπεριληφθούν τα όποια συμπεράσματα στα δεδομένα εκπαίδευσης, αλλά ταυτόχρονα φέρνει την τεχνολογία στον πυρήνα των δημοφιλών εφαρμογών. Η OpenAI έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να προσφέρει plugins σε περισσότερες εταιρείες σύντομα.

Η επιτυχία φυσικά δεν είναι εγγυημένη. Στον κλάδο της τεχνολογίας υπήρξαν πολλοί πρωτοπόροι, οι οποίοι στη συνέχεια έμειναν πίσω από μεγαλύτερους ή πιο καινοτόμους ανταγωνιστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: