Η Siri έχασε εκατομμύρια χρήστες τον τελευταίο χρόνο

Η Siri έχασε εκατομμύρια χρήστες τον τελευταίο χρόνο

Η εικονική βοηθός της Apple χρησιμοποιείται από αρκετά λιγότερους χρήστες σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

 

Η Siri, η εικονική προσωπική βοηθός της Apple, είναι δημοφιλής, αλλά όχι τόσο δημοφιλής όσο ήταν πέρυσι, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Από τον Μάιο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2017, η Siri έχασε 7,3 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, δηλαδή 15% της συνολικής βάσης χρηστών της στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία μετρήσεων εφαρμογών Verto Analytics.

Ακόμα κι αυτοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη Siri, φαίνεται ότι το κάνουν λιγότερο συχνά απ’ ό,τι το έκαναν στο παρελθόν, ανέφερε η Verto σε δελτίο τύπου.

Πάντως, δεν είναι όλα άσχημα για την Apple: η Siri συνεχίζει να είναι η δημοφιλέστερη εικονική βοηθός στις ΗΠΑ, πάνω από την Alexa της Amazon, την Cortana της Microsoft, και άλλες προσωπικές βοηθούς που βασίζονται στο λειτουργικό Android.

Πλέον, η Siri έχει 41,4 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες μηνιαίως στις ΗΠΑ, ενώ τον Μάιο του 2016 είχε 48,7 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες.

Οι εικονικοί προσωπικοί βοηθοί έχουν αναδειχθεί σε κρίσιμα συστατικά μέρη των αγορών κινητών συσκευών και «έξυπνων» οικιακών συσκευών. Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν στους χρήστες να δώσουν φωνητικές εντολές στους αντίστοιχους βοηθούς για να σημειώσουν ραντεβού στην ατζέντα, να βάλουν ξυπνητήρι, και να αναζητήσουν κάτι στο διαδίκτυο.

Οι βοηθοί βρίσκονται παντού, από smartphone έως smart home hubs όπως το Echo της Amazon.

Η πρωτοκαθεδρία της Siri δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της τεράστιας βάσης χρηστών iPhone στις ΗΠΑ. Η εικονική βοηθός της Apple συνοδεύει κάθε συσκευή της εταιρείας, όπως iPhone, iPad και Mac.

Ενώ η χρήση της Siri ακολουθεί πτωτική πορεία, η αντίστοιχη της Alexa ανεβαίνει. Συγκεκριμένα, η εικονική βοηθός της Amazon είχε μόλις 800.000 χρήστες στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2016, αλλά στο τέλος του Μαΐου του 2017 η βάση χρηστών της είχε αυξηθεί στους 2,6 εκατομμύρια χρήστες.

Επιπλέον, και ο μέσος χρόνος χρήσης της Alexa εμφανίζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι.