Η Sitecore εξαγοράζει την ελληνική πλατφόρμα email marketing Moosend

Η Sitecore εξαγοράζει την ελληνική πλατφόρμα email marketing Moosend
Η συγκεκριμένη συμφωνία επιταχύνει την έλευση της πρώτης πραγματικά ολοκληρωμένης SaaS πλατφόρμας ψηφιακής εμπειρίας στον κλάδο.

Όπως ανακοίνωσε η Sitecore στην ιστοσελίδα της, προχωράει στην εξαγορά της Moosend.

O Chief Executive Officer της εταιρείας από τη Δανία, Steve Tzikakis, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι η Sitecore ήρθε σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Moosend, μιας καινοτόμου πλατφόρμας αυτοματισμού μάρκετινγκ και διαχείρισης εκστρατειών, στην οποία βασίζονται μια σειρά πελατών, συμπεριλαμβανομένων των Domino’s, Interpublic Group και Sephora. Η εξαγορά, η οποία αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου αναπτυξιακού σχεδίου ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου του 2021.

Η Moosend συμπληρώνει τέλεια την κορυφαία προσφερόμενη υπηρεσία της Sitecore που είναι η δημιουργία μιας …ατμομηχανής εξατομίκευσης για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ο υπερσύγχρονος αυτοματισμός μάρκετινγκ και οι βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη λειτουργίες εμπλοκής με τους πελάτες της Moosend θα βελτιώσουν την ικανότητα της Sitecore να καλλιεργεί και να προάγει τις σχέσεις με τους πελάτες για να προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες σε κάθε κανάλι. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, συνδυαστικά, θα διευκολύνουν τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να αναπτύσσουν και να μετρούν εκστρατείες και να αυτοματοποιούν τα workflows σε ολόκληρο το ταξίδι των πελατών – ένας παράγοντας game-changer για την πλειονότητα των brands που δεν είναι ακόμα έτοιμες για lifecycle μάρκετινγκ.

Παρόλο που πρόκειται για μια συναρπαστική εξέλιξη για τη Sitecore και τους πελάτες της, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι ευρύτερες τάσεις σχετικά με την ιδιωτικότητα – από τους νέους κανονισμούς παγκοσμίως έως τις αυστηρότερες ρυθμίσεις εφαρμογών της Apple και την εξάλειψη των cookies τρίτων μερών στα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο – φαίνεται να λειτουργούν εναντίον της εξατομίκευσης βάσει δεδομένων. Πρόκειται για ένα παράδοξο της σύγχρονης εποχής: οι καταναλωτές αναμένουν από τα brands να τους εξυπηρετούν ως μοναδικά άτομα, παρέχοντας μια συνεπή εμπειρία παντού και επιβραβεύοντας την αφοσίωση με βαθύτερους τρόπους. Ταυτόχρονα, θέλουν να δίδεται προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα – με περισσότερο έλεγχο επί των δεδομένων, λιγότερη σύγχυση σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους, και τερματισμό της ανατριχιαστικής στόχευσης και των δυσνόητων αλγοριθμικών μηνυμάτων που μόνο ένα bot θα λάτρευε.

Στη Sitecore, πιστεύουμε ότι αυτό το περιβάλλον είναι στην πραγματικότητα μια ευκαιρία για τους εταιρικούς πελάτες να κάνουν μοναδικά άλματα μπροστά όσον αφορά την ανθρώπινη διασύνδεση, την απόκτηση πελατών και την αφοσίωση στο brand. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Sitecore χτίζει την πρώτη πλήρως ολοκληρωμένη end-to-end πλατφόρμα ψηφιακής εμπειρίας βασισμένης στο SaaS – για να διευκολύνει την τέχνη και την επιστήμη της εξασφάλισης σχέσεων με τους πελάτες μέσω της εμπειρίας, ώστε η συγκατάθεση στον διαμοιρασμό δεδομένων να καθίσταται δευτερεύουσας σημασίας.

Οι πρόσφατες προσθήκες βοηθούν ακριβώς τη Sitecore προς τον σκοπό αυτό. Η πλατφόρμα δεδομένων πελατών της Boxever, η αρχιτεκτονική της οποίας είναι στοχευμένη στην απόκτηση πελατών και την εμπλοκή μαζί τους, καθιστά απρόσκοπτη για τα brands την αναγνώριση ατόμων σε έναν κόσμο χωρίς cookies. Η cloud-native πλατφόρμα της Moosend που δίνει προτεραιότητα στη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) βοηθάει τις ομάδες να κινούνται πιο γρήγορα για να αξιοποιούν αυτά τα δεδομένα με εκλεπτυσμένους τρόπους. Και η Sitecore διασφαλίζει μια εξαιρετική εμπειρία σε κάθε σημείο επαφής – από όμορφο περιεχόμενο έως κορυφαίο commerce μέσω του Four51.

Συνολικά, η Sitecore δημιουργεί ένα συναρπαστικό μέλλον ώστε τα brands που έχουν στο επίκεντρο την εμπειρία να ακμάσουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Tην εταιρεία Moosend ίδρυσαν οι Γιάννης Ψαρράς και Παναγιώτης Μελισσαρόπουλος, οι οποίοι έχουν περάσει από τη λίστα του Fortune Greece 40under40 (δείτε το σχετικό αφιέρωμα του 2017 και τη συνέντευξη των ιδρυτών).

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες πέντε Marketing Automations και Email Marketing πλατφόρμες παγκοσμίως, ενώ κατάφερε να υπογράψει εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε με τον COVID-19, αρκετά νέα συμβολαία με κορυφαίες εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς αναλαμβάνοντας τις Marketing Automations και Email Marketing καμπάνιες τους.