Η Skoda Kosmocar ο νέος αντιπρόσωπος της Skoda στην Ελλάδα

Από την 1η Ιουνίου η Skoda ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar Α.Ε.

Από την 1 Ιουνίου 2016, την αποκλειστική εκπροσώπηση της Skoda στην Ελλάδα ανέλαβε η εταιρεία Skoda Kosmocar. Η τσέχικη μάρκα, που ανήκει στο γκρουπ Volkswagen μέχρι τις 31 Μαΐου 2016, εκπροσωπεί το στην Ελλάδα από την Βιαμάρ.

Ο νέος επίσημος εισαγωγέας ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών Skoda στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επιτυχημένης της συνεργασίας με τον όμιλο Volkswagen τα τελευταία 46 χρόνια.

«Σε συνεργασία με την Kosmocar Α.Ε., θα ενισχύσουμε τις πωλήσεις μας και την παροχή υπηρεσιών στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο Βέρνερ Εϊχορν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda για πωλήσεις και μάρκετινγκ και συμπλήρωσε: «H Kosmocar A.E. είναι μια πολύ αξιόπιστη και έμπειρη εταιρεία και ως εκ τούτου ο καλύτερος δυνατός συνεργάτης».

Από την 1η Ιουνίου η Skoda θα ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar Α.Ε. η οποία έχει αποδεδειγμένα μια μακροχρόνια κι επιτυχημένη συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen. Στα επόμενα χρόνια, η μάρκα θα αναπτύξει την γκάμα των αυτοκινήτων της με γοργούς ρυθμούς ενσωματώνοντας μοντέρνα σχεδιαστικά πρότυπα. Στόχος του Τσέχου κατασκευαστή αυτοκινήτων είναι η σταθερή αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα.

Η Skoda, είναι ένας από τους ιστορικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1895 και τα κεντρικά γραφεία της παραμένουν μέχρι σήμερα στο Mladá Boleslav. Τα μοντέλα που διαθέτει σήμερα η μάρκα είναι τα: Citigo, Fabia, Rarid, Octavia, Yeti και Superb. Το 2015 παραδόθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στον κόσμο.

Ανήκει στην Volkswagen από το 1991. Ο oόμιλος Volkswagen είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους oμίλους στον κόσμο. Η Skoda, σε συνεργασία με τον όμιλο, κατασκευάζει και εξελίσσει ανεξάρτητα τα αυτοκίνητά της, όπως επίσης εξαρτήματα, μηχανές και κιβώτια ταχυτήτων. Δραστηριοποιείται σε τρεις τοποθεσίες της Τσεχίας, κατασκευάζει στην Κίνα, Ρωσία, Σλοβακία και Ινδία κυρίως σε συνεργασία με τον όμιλο, όπως επίσης και στην Ουκρανία και Καζακστάν μέσω τοπικών εταίρων. Απασχολεί πάνω από 26.600 άτομα παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 αγορές.