Η σκοτεινή ιστορία πίσω από το νησί όπου θα συναντηθούν Τραμπ και Κιμ

Η σκοτεινή ιστορία πίσω από το νησί όπου θα συναντηθούν Τραμπ και Κιμ

Το νησί Σεντόσα, που βρίσκεται νότια της ηπειρωτικής Σιγκαπούρης, κρύβει πίσω του μια αιματηρή ιστορία.

Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθούν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο την επόμενη Τρίτη στη Σιγκαπούρη το σκηνικό θα είναι εντυπωσιακό.

Στο νησί Σεντόσα, που βρίσκεται νότια της ηπειρωτικής Σιγκαπούρης, είναι πλούσιο σε βλάστηση, διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία και γήπεδα του γκολφ, ένα καζίνο και ένα θεματικό πάρκο του χολιγουντιανού στούντιο Universal Studios. Εκεί διαμένουν μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου σε βίλες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στη μαρίνα του αράζουν πολυτελή γιώτ.

Η επιλογή του νησιού αυτού έγινε χάρη στη θέση του, καθώς βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από την ηπειρωτική χώρα, ενώ η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από έναν και μόνο δρόμο. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η απομόνωση και η ιδιωτικότητα των επισκεπτών, ενώ μπορεί εύκολα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Ωστόσο το Σεντόσα κρύβει πίσω του μια αιματηρή ιστορία.

Έως το 1830 το νησί ήταν γνωστό με το όνομα που του είχαν δώσει οι αυτόχθονες κάτοικοι, οι Μαλάι: «Πουλάου Μπελακάνγκ Μάτι». Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το τι σημαίνει αυτό στα αγγλικά, όμως η επικρατέστερη μετάφραση είναι «το νησί όπου ο θάνατος έρχεται από πίσω».

Οι ιστορικοί διαφωνούν για την προέλευση του ονόματος, με κάποιους να πιστεύουν ότι έχει τις ρίζες της στα χρόνια της πειρατείας, των λεηλασιών και της αιματοχυσίας στις γύρω θάλασσες.