Η σοκολατοποιία Mars ανακαλεί χιλιάδες προϊόντα σε Γερμανία και Ολλανδία

Η σοκολατοποιία Mars ανακαλεί χιλιάδες προϊόντα σε Γερμανία και Ολλανδία
epa05176855 Various Mars chocolate bars pictured on a table in Duesseldorf, Germany, 23 February 2016. Mars announced on 23 February it is recalling all Mars and Snickers bars in Germany as plastic parts might be found in some production lines. EPA/FEDERICO GAMBARINI

Κομμάτια πλαστικού βρέθηκαν σ' ένα απ' τα προϊόντα της εταιρείας.

Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars Inc ανακοίνωσε σήμερα μια γιγάντια ανάκληση προϊόντων της, κυρίως των Mars και Snickers, αλλά και άλλων, αφού βρέθηκαν κομμάτια πλαστικού σ’ ένα προϊόν της.

Στη Γερμανία, η ανάκληση αφορά όλες τις μπάρες Mars και Snickers, τις Milky Way Mini και Miniatures, καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από τις 19 Ιουνίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mars Γερμανίας.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, το οποίο επικαλείται τη θυγατρική της Mars στην Ολλανδία, στη χώρα αυτή πραγματοποιείται επίσης ανάκληση των ίδιων προϊόντων.

“Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο από τα προϊόντα αυτά να το καταναλώσουν”, αναφέρει η Mars σε δήλωση που ανάρτησε στη γερμανική ιστοσελίδα της.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Mars, τηλεφωνικά ή μέσω Ίντερνετ.

Στην ανακοίνωση της Mars δεν αναφέρεται ο συνολικός όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται ούτε οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η ανάκληση.