Η Sony επιτέλους επιτρέπει στους παίκτες PlayStation να αλλάξουν ονομασία

Η Sony επιτέλους επιτρέπει στους παίκτες PlayStation να αλλάξουν ονομασία
Photo:

Οι παίκτες θα μπορούν να αλλάξουν εντελώς το όνομά τους όσες φορές θέλουν, με την πρώτη φορά να είναι δωρεάν.

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, επιτέλους οι χρήστες του PlayStation θα μπορούν να αλλάξουν το PSN Online ID τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο PlayStation Blog, η δοκιμαστική έκδοση της αλλαγής του PSN Online ID θα είναι αρχικά μέρος του PlayStation Preview Program και «θα είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένους χρήστες που έχουν κάνει δήλωση ως testers για προηγούμενες δοκιμαστικές εκδόσεις του συστήματος». Η δοκιμαστική έκδοση είναι «προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου 2018» ενώ η νέα προσθήκη του PlayStation θα είναι διαθέσιμη προς όλους, αν όλα πάνε καλά, το 2019.

Οι παίκτες θα μπορούν να αλλάξουν εντελώς το όνομά τους όσες φορές θέλουν, με την πρώτη φορά να είναι δωρεάν. Όλες οι υπόλοιπες αλλαγές θα χρεώνονται 9,99 ή 4,99 δολάρια για όσους έχουν συνδρομή PlayStation Plus. Όταν αλλάξει ένα Online ID, η επιλογή προβολής του προηγούμενου ταυτόχρονα με το νέο όνομα θα είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τους φίλους των παικτών να τους αναγνωρίσουν.

Αυτές οι αλλαγές στο PSN ID είναι «συμβατές με τα PS4 παιχνίδια που κυκλοφόρησαν σε πρώτη φάση μετά την 1η Απριλίου 2018 και μια μεγάλη ποικιλία των πιο γνωστών παιχνιδιών του PS4 που κυκλοφόρησαν πριν από αυτή την ημερομηνία». Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι «όλα τα παιχνίδια και οι εφαρμογές για τα PS4, PS3 και PS Vita συστήματα είναι εγγυημένο ότι υποστηρίζουν την online αλλαγή ID και οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν περιστασιακά προβλήματα ή λάθη σε συγκεκριμένα παιχνίδια». Έτσι, αν κάποιος επιθυμεί να αναιρέσει την αλλαγή, θα μπορεί να επιστρέψει στο αρχικό του όνομα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής έκδοσης, αυτή η αλλαγή μπορεί να συμβεί μόνο μία φορά.

Καθώς φάνηκε και την προηγούμενη εβδομάδα βέβαια, διάφοροι προγραμματιστές για παιχνίδια πολλών παικτών φαίνεται να ετοιμάζονται εδώ και καιρό για αυτή την αλλαγή.

Δείτε ακόμη: Η Sony θα κυκλοφορήσει τον διάδοχο του PlayStation 4